Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Új helyre költöztünk! Új címünk: Újházi Ede utca eleje (Kossuth utca felől).

Hírek

RAPTOR - itt a teljes "bootleg" koncertfelvétel a brit pszichedelikus rockbanda lemezbemutató bulijáról!


2019-08-02

A brit pszichedelikus rockbanda, a Raptor - ami korábban Robert Plant (Led Zeppelin), Mick Ralphs (Bad Company) és a The Groundhogs előzenekaraként turnézott - kiadta első albumát és bemutatta a lemezbemutató buli felvételét.

A Raptor bemutatkozó lemeze 'Escapism' címmel látott napvilágot, 2019. május 17-én, a Brighton-beli Don't Tell Anyone Records jóvoltából.

A Raptor zenéjét "fuzz- és groove-alapú gitárokkal, valamint ütős dob-témákkal tarkított heavy / psych-rock" stílusként definiálják. A Raptor 2015 óta aktív résztvevője a brit rock-színtérnek. A Kurt Fletcher / Adam Fletcher testvérek, valamint Nick Osborne alkotta trió az elmúlt években olyan legendák előtt állt színpadra, mint Robert Plant (Led Zeppelin), Mick Ralphs (Bad Company / Mott The Hoople) és a The Groundhogs, a Dr. Feelgood és John Bonham húga, Deborah. A csapatot 2018-ban igazolta le a brightoni Don't Tell Anyone Records kiadó (akik többek között a King Gizzard & The Lizard Wizard 'Polygondwanaland' albumát is gondozzák); 2019 májusában pedig eljött az idő, hogy megjelenjen a csapat bemutatkozó lemeze, az 'Escapism'!

A Raptor lemezbemutató koncertjét a megjelenés napján adta, a bristoli Rough Trade klubban. Ezt a koncertfelvételt most közzétették hivatalos formában, ami lentebb tekinthető meg.

"Úgy döntöttünk, hogy ezúttal valami mást csinálunk. Ahelyett, hogy azt mondtuk volna a rajongóknak, hogy tegyék el a telefonjukat, mint a legtöbb zenekar a koncerteknél, arra ösztönzöttük a közönséget, hogy felvételeket készítsen, amennyit csak tudnak. Ez itt pedig ennek az eredménye".

Íme az 'Escapism' album korábban megjelent felvezető single-dala, a 'Dynamite (Is Freedom!)' hivatalos videója:

Néhány nappal a megjelenés után a teljes lemezt megosztották; méghozzá egy pszichedelikus, vizualizációs videó formájában. Íme:

Bővebb infók a bandáról és a koncertekről: www.raptorliveandloud.co.uk


Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás