Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [432. rész]


2019-08-07

Ma a haza "gypsy-swing-rock" zene van a terítéken.

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 432. rész

ZSÁGBAMACSKA - 'Fél Elmét'

"A ZságbaMacska egy öt (néha hat) fős budapesti “gypsy-swing-rock” zenekar, ami "átmacskásítás" céljából mindenre kapható".

"Mint az köztudott, a macska egy szabadelvű állat. Nem szívesen csinálja azt, amit az emberek várnak tőle, csak ha éppen kedve van hozzá.

Ezt a néhány rockzenekedvelő srácot is ez a határozott kiszámíthatatlanság jellemezte, mikor egy nyári este megalapították a ZságbaMacskát".

"Engedd meg, hogy pár szóval bemutassam a ZságbaMacska zenekart!
2013 nyarán, egy átlagos augusztusi estén, két srác, néhány üveg ital társaságában egyikük vidéki nyaralójának teraszán örömzenélni kezdett. Játszották, ami eszükbe jutott (és ahogy épp eszükbe jutott), mint a macskák holdfényes éjszakán, a kerítésdeszka porondján. Rövid idő alatt rájöttek, hogy amit csinálnak, az tetszik a barátaiknak, az ő barátaiknak és azok barátainak is és ráadásként a kocsmárosok többsége még meg is itatja a Muzsikusokat a produkcióért (persze csak, ha az ő klubjába zúdul be ez az embermennyiség). Az idő múlásával váratlanul növekedni kezdett a Macskák száma, bekerült a csapatba a ritmusszekció és a füstös kocsmák hangulatától elválaszthatatlan szaxofon. Így indult a ZságbaMacska, ami azóta egy öt (néhanapján hét) fős, budapesti zenekarrá vált, aminek stílusát - ahol ez feltétlenül szükséges - a “GypsySwingRock” kifejezéssel lehet körülírni.

A Macska repertoárja saját és számos sajátnak tekintett (ún. “átmacskásított”) feldolgozásból vegyesen épül fel. A zenekar visszatérő vendége a legnépszerűbb magyarországi fesztiváloknak, rendezvényeknek és kluboknak (EFOTT, Művészetek Völgye, Campus fesztivál, Balatonfüredi Borhetek, Lágymányosi Eötvös Napok stb…) Az igazi koncerthangulat biztosításának érdekében a zenekar minden alkalommal magával viszi a fellépésekre füst és vénytechnikai kiegészítőit".

Bővebb infók hírek a zenekarról: www.facebook.com/zsagbamacska

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás