Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [436. rész]


2019-08-21

Támadnak az erdei állatok!

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 436. rész

THE BUNNY THE BEAR - 'C'est Pas Si Loin'

A The Bunny The Bear egy amerikai post-hardcore banda, ami a New York állambeli Buffalo-ból származik. Zenei tekintetben egy igazán eklektikus formációról van szó, mely a post-hardcore elemeit ötvözi a rock (pl. alt-rock, experimental rock, stb.) és az electronica (pl. synthpop) jellegzetes stílus-jegyeivel.

A zenekart 2008-ban alapította Matthew Tybor, azaz "A Nyúl" ("The Bunny"), akihez nem sokkal később csatlakozott "A Medve" ("The Bear"), vagyis Chris Hutka. A két tag az általuk megtestesített állatok maszkját viseli, mind a koncerteken, mind a videoklipekben. Ezzel kapcsolatban Tybor elmondta: "Tudom, hogy egy kicsit fura és beteges vagyok, de ezeknek a maszkoknak és állati személyiségeknek nincsen semmiféle különösebb üzenete vagy jelentősége ebben a bandában. Véletlenszerűen alakult így, hogy én lettem a nyúl, aztán egyre inkább beleéltük magunkat a szerepbe".

Tybor a csapatban a hörgésért, Hutka pedig a "tiszta vokálokért" felelt, egészen öt albumon keresztül - ezt követően ugyanis új "medvéi" lettek a formációnak: Hutkát leváltotta Haley Roback (az 'A Liar Wrote This' albumon), majd pedig Joseph Garcia (a 'The Way We Rust' albumon).

A banda korai éveiben - vagyis az első három album ciklusában - egyszer sem fordult elő, hogy állandó lett volna a felállás: a 'The Stomach For It' album megjelenéséig tíz különböző zenész fordult meg a csapat koncertjein és dalaiban. A negyedik, 'Stories' című album esetében Doug White és Matt McGinley stúdió-zenészekkel dolgoztak (ez utóbbi a Watchmen Recording Studios tulajdonosa, egyben a Gym Class Heroes együttes tagja). Ez a duó dolgozott Tybor-ékkal a két következő albumon ('Food Chain', 'A Liar Wrote This' albumon is). Tybor 2012-ben csökkentette le a banda alap-felállását két énekesre, akiket mindig más-más zenészek kísérnek a turnék alkalmával. Hutka egyébként többször is kilépett és újracsatlakozott - legutóbb 2014-ben vált ki.

A The Bunny The Bear mindeddig hét stúdióalbumot és két EP-t adott ki. Legutóbbi nagylemezük, a 'The Way We Rust' 2017 tavaszán jelent meg, a Needful Things kiadó jóvoltából. Ezt követte a 2018-as 'You Have To Die A Few Times...' EP, amit a Tough Luck Music kiadó gondoz. A bandának közel 20 videoklipje van - a legutóbbi kisfilmet a 2019-es, 'Visions' című single-dalhoz forgatták.

Bővebb infók, hírek a csapatról: www.facebook.com/thebunnythebear

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás