Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Új helyre költöztünk! Új címünk: Újházi Ede utca eleje (Kossuth utca felől).

Hírek

Itt a Vallenfyre projekt folytatása, a STRIGOI - novemberben jelenik meg a debüt-album!


2019-10-10

A Strigoi azután alakult meg, hogy a Paradise Lost gitárosa, Greg Mackintosh 2018-ban feloszlatta egyébként sikeres Vallenfyre projektjét.

Greg 2009-ben elhunyt édesapja emlékére hozta annak idején létre a Vallenfyre zenekart, mint "a gyász zenei platformja", de ez a banda később nihilistább világ-nézetekre váltott. Habár a Vallenfyre rövid léte szükségszerű volt, a banda tagjai sosem terveztek három stúdióalbumnál többet ezen név alatt.

Néhány nappal azután, hogy a Vallenfyre utolsó koncertjét adta (2018 szeptemberében), Mackintosh bejelentette vadonatúj formációját, a Strigoi-t, amit most nem más, mint a Nuclear Blast kiadó igazolt le. A brit duó debütáló albuma 'Abandon All Faith' címmel jelenik meg, 2019. november 22-én.

A Strigoi-t egy román "mítológia lélek" nyomán nevezték el. Ez a lélek a sírokból támad fel és ölt új formát. A zenekar felállását az egykori Extreme Noise Terror / Vallenfyre basszusgitáros Chris Casket teszi teljessé; a stúdióban pedig a Paradise Lost dobosa, Waltteri Väyrynen segíti ki a duót (ez utóbbi nem hivatalos tagja a csapatnak).

Az albumot a Black Planet Stúdió falai között vették fel, 2019 januárja és márciusa között. A 12 számos 'Abandon All Faith' - ahogy azt Mackintosh-tól megszokhattuk - durva és vontatott old-school death metal zenét tartalmaz, némi grindcore-, punk- és extrém metal-beütéssel megspékelve.

A Vallenfyre zenekarban nyersebb és durvább volt a hangzás, amit nem is fejleszthettünk volna tovább; ezért úgy döntöttem, új elemekkel vértezzük fel ezt az új projektet” - magyarázza Mackintosh. “A Strigoi hangzása a félelem-keltésen alapszik, de az alapvető death metal-megszólalás mellett indusztriális és black metal elemek is szerephet jutnak. A célunk az volt, hogy felforgassuk egy picit a dolgokat. Azt akarjuk elérni a Strigoi albumaival, hogy jócskán elhatároljuk magunkat mindentől, ami jelenleg a színtéren fellelhető”.

Az 'Abandon All Faith' album első single-dala, a 'Phantoms' itt érhető el hivatalos videoklipen; alább pedig megtekinthető az első hivatalos album-előzetes, amiben a tagok nyilatkoznak a Vallenfyre feloszlatásáról és az új projekt indíttatásairól:


Itt a Vallenfyre projekt folytatása, a STRIGOI - novemberben jelenik meg a debüt-album!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás