Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [440. rész]


2019-09-04

A skandináv metal-színtér egyik alulértékelt kiválósága zenél ma.

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 440. rész

SKYFIRE - 'Liberation In Death'

A Skyfire egy dallamos / progresszív death metal banda, ami 1995-ben alakult, a svédországi Höör városában.

A zenekart négy középiskolai barát, Andreas Edlund gitáros, Martin Hanner basszer, Jonas Sjögren gitáros és Tobias Björk dobos alapította. Első körben két demót vettek fel: a 'Within Reach' 1998-ban, a 'The Final Story' pedig 2000-ben jelent meg. Az előbbi albumon Mattias Holmgren, utóbbi lemezen pedig Henrik Wenngren énekelt. A Skyfire ekkoriban került kapcsolatba a Thyrfing zenekarral, akik segítettek nekik lemezszerződéshez jutni. Elsőként a holland Hammerheart Records-hoz igazoltak. 2000 augusztusában fel is vették debütáló, 'Timeless Departure' című nagylemezüket; méghozzá a híres Abyss Stúdióban.

2002 szeptemberében készült el a második Skyfire album, a 'Mind Revolution' (szintén az Abyss Stúdióban), de ezúttal Joakim Jonsson ült a dobok mögött. A 'Mind Revolution' - ami végül 2003-ban jelenhetett meg - zenei, hangzásbeli és technikai szempontból nagy előrelépés volt a banda és maga a műfaj számára egyaránt.

Harmadik nagylemezük, a 'Spectral' 2004 elején került rögzítésre, a Los Angered és a Studio Underground falai között. Ezt a lemezt már az Arise Records gondozta. A felvételeket követően Henrik Wenngren énekest leváltotta Joakim Karlssonn.

2008 januárjában a Skyfire hivatalos Myspace-oldalán jelentették be, hogy a banda a floridai Pivotal Rockordings kiadóval kötött három lemezre szóló szerződést. Ezzel egyidőben vonultak stúdióba, hogy felvegyék harmadik teljes értékű albumukat, aminek keverését a Scar Symmetry-ből ismert Jonas Kjellgren végezte el, a Black Lounge Stúdió falai között.

2009 júliusában kiadtak egy digitális EP-t 'Fractal' címen, rajta néhány, 2004 és 2009 között rögzített, korábban ki nem adott dallal. A következő nagylemez, az 'Esoteric' közvetlenül ezután, 2009 szeptemberében jelent meg. Az album borítóját a legendás Pär Olofsson (Brain Drill, Psycroptic, Spawn Of Possession, Persuader, stb.) készítette.

Ezután egy hosszabb szünet következett. Andreas Edlund gitáros-billentyűs időközben kilépett a csapatból. A Skyfire visszatérése
2017 nyarán volt esedékes. Rajongói költségfedezéssel (PledgeMusic) rögzítették vsszatérő, 'Liberation in Death' című EP-jüket. Mindössze nyolc órán belül összegyűlt a stúdiós munkálatokhoz szükséges összeg: augusztus 15-én meg is jelenthetett a mini-album; méghozzá digitális formában, valamint 500 példányszámra limitált CD-n.

Bővebb infók, hírek a bandáról: facebook.com/skyfiremusic

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás