Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [441. rész]


2019-09-08

Dal az őszi harmóniához...

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 441. rész

FOR MY PAIN... - 'Autumn Harmony'

A For My Pain... (amelyet gyakran rövidítenek „FMP...” nek vagy csak egyszerűen „FMP” nek) egy gótikus metal együttes Ouluból, Finnországból, melynek tagjai az Embraze, az Eternal Tears Of Sorrow, a Nightwish, a Charon és a Reflexion együtteseket erősítik. Az együttes 2003-ban debütált sikeresen a 'Fallen' című albummal, de azóta nem adtak ki teljes új albumot.

Az FMP születése (1999–2001)

A For My Pain... együttes alapításának ötlete 1999-ben született meg Altti Veteläinen (basszusgitár / Eternal Tears Of Sorrow) és Petri Sankala (dobok / Eternal Tears Of Sorrow) fejében. Két régi barátot kértek meg rá, hogy társuljanak az új csapathoz; méghozzá Tuomas Holopainen-t (billentyűk / Nightwish) és Lauri Tuohimaa-t (gitár / Charon, Embraze). Mindenkit nagyon érdekelt is az ötlet, de mivel mindannyian túl elfoglaltak volt, ezért halogatták a megvalósítást.

'Fallen' (2001–2006)

Néhány évvel később újra nekiálltak, most az időzítés is jobb volt, ugyanis úgy az Eternal Tears Of Sorrow, mint a Nightwish is szünetelt. Két tagot kértek még fel arra, hogy csatlakozzon: Oli-Pekka Törrö-t (gitár / Eternal Tears Of Sorrow) és Juha Kylmänen-t (ének / Reflexion), s ezzel 2001-ben meg is kezdték az első albumuk felvételét.

A For My Pain... debütáló albuma 'Fallen' címmel 2003-ban került kiadásra. Ezt 2004-ben követte egy kislemez 'Killing Romance' címmel, amely három számból állt. Azóta a csapat szünetel.

Új album (2007–)

2007-ben a csapat kijelentette, hogy ki fognak adni egy új albumot, de októberben bejelentették, hogy egyelőre ezt még elhalasztják. Azóta - immáron 12. éve - szünetel a For My Pain... működése...

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás