Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG
DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Hírek

DIES IRAE - újra megjelenik a mexikói dark-metal banda 2001-es, 'Naive' című albuma


2019-09-08

A mexikói, dallamos doom / dark metal zenében utazó Dies Irae 'Naive' című albumát az orosz Satanath Records leányvállalata, a GrimmDistribution adja ki újra.

A Dies Irae együttes 1994-ben alakult. A kezdetekben úgynevezett "sad doom metal" zenét játszott a banda - ez a stílus hallható 1996-os, 'Ab Imo Pectore' című lemezükön, amit a Reborn Recs adott ki. Ezután a bandát leigazolta az Oz Productions - ennél a kiadónál 'Etherial' címmel jelent meg első albumuk, 1998-ban. Az 'Etherial' lemezen már több műfaj keveredett: a death metalt és a jazz fusion stílust is belevitték a dalokba. Szintén ebben az évben rögzítettek és adtak ki egy VHS koncertfelvételt, 'Oz Live!' címen; egy évvel később pedig megjelent egy split-CD, melyen a legendás Agony Lords együttessel közösen szerepeltek. 2001-ben kiadták újabb, 'Naive' című stúdiólemezüket, amivel lezárták első érájukat. Egy hosszabb szünet következett; 2009-ben pedig Fernz és Daniel HG személyében új tagok érkeztek a Dies Irae-be. A frontember Dahern vezetésével így vették fel, a 'Secret Veils of Passion' című albumot, amit már a Chaos Records adott ki 2012-ben.

Ismét egy hosszabb szünet következett - 2019 őszén azonban érkezett a hír: 2020 elején megjelenik a Dies Irae következő nagylemeze. Ezt megelőzően pedig - 18 évvel az eredeti lemez megjelenését követően - újra kiadják az azóta klasszikussá vált 'Naive' albumot; méghozzá új borítóval és dizájnnal (amit maga Dahern tervezett), valamint egy bónusz track-kel megspékelve.

A tracklista:
01. Sculpted In Stone
02. Ice In Dawn
03. Blurred
04. Parallel Universe 1
05. Shattered Mockery
06. Slow Slow
07. In Porous Verve
08. Shades
09. Parallel Universe 2
10. Parallel Universe 1 (live) [bónusz track]

Az újrakiadást az orosz Satanath Records leányvállalata, a GrimmDistribution gondozza. A megjelenés 2019. szeptember 30.-án lesz esedékes. A kiadvány megvásárolható 500 példányszámra limitált CD-n és digitális formában. Ízelítőképpen itt meghallgatható a 'Shattered Mockery' és a 'Slow Slow' dalok új változata:


Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás