Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [446. rész]


2019-09-25

Crossover-őrület az elmúlt évezredből!

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 446. rész

UNCLE SLAM - 'Left For Dead'

Az Uncle Slam egy amerikai crossover thrash banda, ami eredetileg Los Angeles-ben alakult 1984-ben, The Brood néven. A kezdetekben olyan legendás punk-rock bandák voltak rájuk a legnagyobb zenei hatással, mint a Suicidal Tendencies (aminek nem mellesleg tagjai is voltak az Uncle Slam és a The Brood későbbi zenészei), a D.R.I., a Corrosion Of Conformity, a Black Flag és a Circle Jerks; de zenéjükön olyan heavy metal zenekarok hatásai is érezhető volt, mint a Black Sabbath, az Iron Maiden, a Slayer és a Motörhead. Az Uncle Slam dalainak nagy része politikáról, lázadásról, halálról, fájdalomról és erőszakról szól.

Az Uncle Slam fennállása során négy stúdióalbumot adott ki (ezek közül az egyiket The Brood néven) és négy demó-lemezt készített (ezek egyikét szintén az eredeti név alatt). A csapat 1995-ben oszlott fel, de 2010-ben újra kiadták az 1988-as 'Say Uncle' albumot - először CD formátumban.

A The Brood együttes 1984-ben jött létre, Jon Nelson és Todd Moyer gitárosok, John Flitcraft basszer és Amery Smith (Suicidal Tendencies) dobos közreműködésében. Miután 1986-ban megjelent a banda debütáló lemeze, megváltoztatták nevüket Uncle Slam-re. Flitcraft még ezt megelőzően kilépett a bandából - helyére pedig Louiche Mayorga került, aki korábban Smith-tel közösen zenélt a Suicidal Tendencies-ben. Nem sokkal később azonban Mayorga is távozott - az őhelyét pedig Bob Heathcote vette át, aki egy későbbi Suicidal Tendencies tag. Ő sem maradt sokáig a bandában; ugyanis leváltotta őt Simon Oliver.

Uncle Slam néven az első 'Say Uncle' címen jelent meg 1988-ban, a Caroline Records kiadó jóvoltából. Mielőtt megkezdődtek volna az újabb album munkálatai, Oliver kilépett a bandából - helyét átvette Angelo Espin; azonban Oliver 1991-ben visszatért; így az eredeti felállással születhetett meg a második Uncle Slam album, a 'Will Work for Food', amit 1993-ban adott ki a Restless Records. Smith ezután kilépett a bandából - az ő helyére pedig az egykori Suicidal Tendencies-tag, R. J. Herrera került. Moyer, Oliver és Herrera vette fel és adta ki az utolsó, 'When God Dies' című Uncle Slam albumot 1995-ben, a Medusa Records gondozásában. A banda még abban az évben fel is oszlott.

Smith a későbbiekben a Beastie Boys and BS 2000 tagjaként vált még híresebbé; jelenleg pedig az AgainST együttes tagja, amiben három egykori Suicidal Tendencies tag is részt vesz (Grant Estes, Amery Smith és Louiche Mayorga).

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás