Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Hírek

MASTER BOOT RECORD - 'Floppy Disk Overdrive' címmel jelenik meg a népszerű "DOS-metal" banda új albuma


2020-01-22

Az indusztriális / elektronikus metalzenében utazó Master Boot Record projekt a Dope Stars Inc. zenekar frontembereként ismert Victor Love egyszemélyes bandája.

A Master Boot Record 2016. szeptember 1-én tűnt fel kísértetiesen az interneten, a következő szöveggel: "Én egy 486DX-33MHz-64MB processzorral rendelkező, avant-gárd hang-chip vagyok, ami heavy metal és klasszikus szimfónikus zenére van beállítva. 100%-ig szintetikus, 100%-ig ember-mentes". Emellett egy logó szerepelt, mely a DOS jól ismert parancssorát és egy Vegvìsir szimbólumot ábrázolt.

A Master Boot Record azóta 11 albumot adott ki - ezek mindegyike nagy sikereket aratott. A hírnév vírusként terjedt, szájról szájra. A projekt mindegyik lemeze felkerült a nemzetközi Bandcamp-toplisták élére. Az MBR mindemellett különféle kripto-üzeneteket rejt el diszkográjában, mely még inkább izgalmassá teszi a dolgot.

A kiadott albumok mellett a Master Boot Record rendszeresen dolgozza fel legendás videójátékok (DOOM, Castlevania, Duke Nukem, The Legend of Zelda, Dune, Golden Axe, Ghosts N' Goblins, Contra, F-Zero, Street Fighter II, stb.) betétzenéjét; plusz - plus saját cyberpunk kalandjáték (VirtuaVerse) is fűződik a nevéhez.

A Master Boot Record 2019 szeptemberében megkötötte első komoly lemezszerződését; méghozzá a világhírű Metal Blade Records-szal, mely 2020. március 20-án adja ki a projekt új albumát, a 'Floppy Disk Overdrive'-ot.

A mester a következőket közölte: "A MBR hangzása ismét fejlődött, de ugyanakkor az új dalok magukon viselik a rajongók által kedvelt hangokat is. Ezen az albumon tehát hallhatóak szintetikus, eredeti gitár-témák is, melyek old-school thrash metal-feelinget nyújtanak a daloknak. Továbbá érezhető némi barokk hangulat is, de ugyanakkor a védjeggyé vált chiptune / klasszikus / metalzenei elegy is fontos szerepet kap. Meglehetősen gyors ütemben készültek el ezek a nóták is; lévén mindent MIDI formátumban rögzítettem. Most azonban - a MBR-nagylemezek története során először - élő, hangszeres kompozíciók is megfigyelhetők. Konkrétan a második albumomat követően mindent élőben vettem fel a stúdióban - ezekbe beletartoznak a feldolgozások is. Emellett természetesen én magam kezelem a lemezkészítés minden folyamatát - beleértve a borító kivitelezését is".

A tracklista:
01. ANSI.SYS
02. EDIT.COM
03. FDISK.EXE
04. DISPLAY.SYS
05. CHKDSK.EXE
06. DEFRAG.EXE
07. RAMDRIVE.SYS
08. DBLSPACE.EXE
09. SMARTDRV.EXE
10. DISKCOPY.COM
11. EMM386.EXE
12. HIMEM.SYS

Bővebb infók, előzetesek az új albumról hamarosan...

A Master Boot Record a közeljövőben észak-amerikai és európai lemezbemutató turnét is lebonyolít, melynek során "emberi gitáros és dobos" kíséri az elektronikus művész frontembert. Bővebb infók a turnéról a projekt Facebook-oldalán található.


Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás