Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Új helyre költöztünk! Új címünk: Újházi Ede utca eleje (Kossuth utca felől).

Hírek

MASTER BOOT RECORD - a Metal Blade kiadó igazolta le a népszerű "DOS-metal" bandát


2019-09-25

Az indusztriális / elektronikus metalzenében utazó Master Boot Record projekt a Dope Stars Inc. zenekar frontembereként ismert Victor Love egyszemélyes bandája.

A Master Boot Record 2016. szeptember 1-én tűnt fel kísértetiesen az interneten, a következő szöveggel: "Én egy 486DX-33MHz-64MB processzorral rendelkező, avant-gárd hang-chip vagyok, ami heavy metal és klasszikus szimfónikus zenére van beállítva. 100%-ig szintetikus, 100%-ig ember-mentes". Emellett egy logó szerepelt, mely a DOS jól ismert parancssorát és egy Vegvìsir szimbólumot ábrázolt.

A Master Boot Record azóta 11 albumot adott ki - ezek mindegyike nagy sikereket aratott. A hírnév vírusként terjedt, szájról szájra. A projekt mindegyik lemeze felkerült a nemzetközi Bandcamp-toplisták élére. Az MBR mindemellett különféle kripto-üzeneteket rejt el diszkográjában, mely még inkább izgalmassá teszi a dolgot.

A kiadott albumok mellett a Master Boot Record rednszeresen dolgozza fel legendás videójátékok (DOOM, Castlevania, Duke Nukem, The Legend of Zelda, Dune, Golden Axe, Ghosts N' Goblins, Contra, F-Zero, Street Fighter II, stb.) betétzenéjét; plusz - plus saját cyberpunk kalandjáték (VirtuaVerse) is fűződik a nevéhez.

A Master Boot Record most megkötötte első komoly lemezszerződését; méghozzá a világhírű Metal Blade Records-szal, mely 2020-ban adja ki a projekt új albumát. Bővebb infók hamarosan...


Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás