Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Hírek

Itt a svéd RAISED FIST zenekar új klipes dala, a 'Venomous'!


2019-11-15

A svéd hardcore-punk csapat hetedik nagylemeze november 15-én szabadult a világra.

A Raised Fist egy 1993-ban alakult svéd hardcore punk zenekar, ami a Rage Against The Machine 'Know Your Enemy' számának egyik sora ("Born with an insight and a raised fist...") nyomán kapta a nevét.

Az Alexander "Alle" Hagman énekes által vezetett banda a kezdetekben a helyi Burning Heart Records szárnyai alatt adott ki lemezeket. 2009-ig összesen 5 nagylemezük, 2 EP-jük és egy válogatás-albumuk jelent meg - ezek közül a legsikeresebb a 'Veil of Ignorance' volt: ennek révén váltak világszerte is ismertté, miután az illegálisan működő, de naponta többmilliós látogatottságot generáló letöltési weblap, a Pirate Bay főoldalon promótálta a lemez 'Friends and Traitors' című videoklipjét.

A Raised Fist karrierjének eddigi csúcspontját azonban mégis a 2013-as év eredményezte: ekkor ugyanis két-albumos lemezszerződést kaptak a legendás hollywoodi Epitaph Records-tól. Új partnerükkel közreműködvén 2015-ben adták ki a 'From the North' című stúdióalbumot, amin több mint öt éven keresztül dolgoztak. A lemez rendkívül pozitív fogadtatásban részesült, mind Európa-, mind Amerika-szerte. Svédországban a helyi zenei toplista 6. helyén végeztek.

A Raised Fist nagy elismerésnek örvend a zenésztársak körében is. A Sick Of It All frontembere, Lou Koller például "a világ egyik legprogresszívabb hardcore zenekarának" titulálta őket; Bruce Dickinson (Iron Maiden) saját rádióműsorában promótálta a 'From the North' albumot; Jona Weinhofen gitáros (Bring Me The Horizon) pedig legnagyobb hatásának nevezte az együttest.

A banda énekese, Alle így nyilatkozott a sikerekről: "Ha valamit szívvel-lélekkel csinálsz - és az időzítés is jó -, akkor varázslat történik. Ez volt a helyzet a 'From the North' esetében is. Ez a lemez bemutatja, honnan jöttünk és hogyan élünk. Mi itt teljesen máshogy állunk a sok szarsághoz. Mindenünket beleadjuk abba, amit csinálunk; legyen szó fellépésről vagy stúdiózásról".

2019-ben eljött az idő egy újabb stúdióalbum kiadására. A csapat új nagylemeze 'Anthems' címmel jelenik meg november 15-én, szintén az Epitaph jóvoltából. Hetedik sorlemezük esetében a banda Roberto Laghi és Jakob Herrmann producerekkel dolgozott, a göteborgi Top Floor és Oral Majority Recordings stúdiókban.

Az 'Anthems' album tíz "ökölrázós" dala a bandától megszokott tempót, ritmus-áradatot és intenzitást prezentálja. Hagman elmondta: "Azt akartam elérni, hogy ezt a lemezt egy vérbeli rock ‘n’ roll albumként emlegessék; tehát elsősorban nem arra törekedünk, hogy minden mély értelmű, sötét és szimbolikus legyen. Olyan ez, mint az AC/DC: jelentőségteljesnek tűnik, lévén néha csak egy sörre és egy jó dalra van szükség ahhoz, hogy megértsd a dolgok miértjét".

Az 'Anthems' album rendelési infói itt érhetők el.

A tracklista:
01. Venomous
02. Seventh
03. Anthem
04. Murder
05. Into This World
06. Shadows
07. Oblivious
08. Polarized
09. We Are Here
10. Unsinkable II

Az 'Into This World' című szám videoklipje, az 'Anthem' szöveges videója és a 'Venomous' dal frissen megjelent kisfilmje itt tekinthető meg:


Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás