Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

OFDRYKKJA - új albummal tér vissza a svéd melankólikus black metal formáció; itt az új videoklip!


2019-11-15

A svéd experimentális / melankólikus black-metal banda, az Ofdrykkja 'Gryningsvisor' címmel adja ki harmadik nagylemezét, november 29-én, az AOP Records jóvoltából.

A nyolc évvel ezelőtt alakult együttes dalai a depresszió, a függőség és a fájdalom témájával foglalkoznak. Az Ofdrykkja "megtalálta a fényt az alagút végén" az új albummal, melynek címe "Balladák a virradat alatt"-ként fordítható le svéd nyelvről. "Több évnyi belső küzdelem és szenvedés után a trió végre nyugalomra lelt az ön-reflekcó révén - ez pedig egyértelműen érezhető a november 29-én megjelenő, 'Gryningsvisor' című lemezen.

A bandát 2012-ben alapította három, "sötétség-fogyasztó" férfi, akik akkoriban látszólag képtelenek voltak szabadulni a függőségektől és mentális betegségeiktől (ezt tükrözi debütáló albumuk címe, az 'A Life Worth Losing' is). A frontember Drabbad drog-birtoklás miatt börtönbe is került három évre - az Ofdrykkja második albuma (2017 - 'Irrfärd' / magyarul: "Céltalan utazás") így a cella falai között íródott meg. Miután a tagok megéltek minden keserűséget, mostanra végre sikerült kiutat találniuk a végtelennek tűnő sötétségből: egy kétéves szünetet követően józanul és tisztán álltak ismét össze a tagok - vagyis Drabbad, Pessimisten és The Associate -, hogy felvegyék megújulást jelentő, forradalmat hozó új albumukat, a 'Gryningsvisor'-t.

Drabbad elmondta: "Az Ofdrykkja számunkra mindig is egyfajta terápiát jelentett - ezáltal fejlesztjük ugyanis belső énünket. E bandának köszönhetően levethetjük a régi cipőinket, és megszabadulhatunk minden kényszertől. Reméljük, ez által a lemez által ti is felfedezitek az evolúciót - mind zenei, mind pedig személyes tekintetben".

Az új lemezt a Studio Cave falai között vették fel, Pontus Ekwall hangmérnök közreműködésében, 2018 januárja és 2019 augusztusa között. A keverést és a maszterizálást Ahlström végezte el. A lemezborító Alessia Brusco műve. Vendégként Miranda Samuelsson énekesnő és Nylonwings (akusztikus gitár, digitális cselló) szerepel az album egyes dalaiban.

A tracklista:
01. Skymningsvisa
02. The Swan
03. Swallowed By The Night
04. Ensam
05. Wither
06. In i natten
07. As The Northern Wind Cries
08. Herr mannelig
09. Våra Minnenas klagosång
10. Köldvisa
11. Grey
12. Gryningsvisa

Az új album első nyilvános dala, a 'The Swan' lentebb meghallgatható; alább pedig megtekinthető a 'Wither' hivatalos videoklipje és a 'Swallowed By The Night' szöveges videója, ízelítőképpen az előrendeléshez.


Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás