Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [449. rész]


2019-10-19

Thrash-őrület a napfényes Galíciából!

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 449. rész

STRIKEBACK - 'Kill Or Be Killed'

A Strikeback egy 2012-ben alakult, spanyol thrash metal banda, ami mindeddig két nagylemezt adott ki: a 2014-es 'Share Your Hate'-et és a 2018-as 'The Plague' albumot.

A galíciai A Coruña városából származó Strikeback első felállását Adrián Beltrán “Liber” énekes, Rafa García és Alejandro Alcalde gitárosok, Sebas Musy dobos és Pilar Zapata basszusgitáros alkotta. Első körben rendszeresen turnéztak Galícia-szerte; így a helyi koncertek és médiumok révén nagy hírnévre tettek szert.

2014-ben megjelent első albumuk, a 'Share Your Hate', melynek promóciójával bejárták egész Spanyolországot és Portugáliát. Felléptek számos metal-fesztiválon (Santa María Summer Fest, Estrella Galicia Northwest Pop Rock 2016, Resurrection Fest, stb.); 2016-ban pedig elnyerték a Resurrection Band verseny fődíját, és döntősként kerültek be a spanyol Wacken Metal Csatába.

Ezután megváltozott a csapat felállása: "Liber", Sebas Musy és Rafa García mellett Florian Musy gitáros és Alex Mella basszusgitáros alkotja innentől fogva a bandát.

A Strikeback második nagylemeze, a 'The Plague' 2018 januárjában jelenhetett meg, rajta 8 agresszív, old-school thrash-stílus dallal, melyek modern melodic metal-elemekkel vannak felszerelve. A 'The Plague' felvételeire a Braga-beli Ultrasound Stúdióban került sor, Pedro Mendes (Angelus Apatrida, For the Glory, Switchtense, stb.) hangmérnök társaságában. A keverést és a masztert a híres Daniel Cardoso (Angelus Apatrida, Anneke Van Giersbergen, stb.) végezte el. Ezen album alapján bátran kijelenthető, hogy mostanra véglegesen kiforrott a Strikeback sajátos hangzása.

Bővebb infók, hírek a zenekarról: www.facebook.com/strikebackmetalband

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás