Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [451. rész]


2019-10-26

A szabadság és a kötetlenség zenéje...

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 451. rész

SAOR - 'Bròn'

A Saor egy 2013-ban alakult, skót atmoszférikus folk / black metal projekt, aminek egyetlen tagja Andy Marshall énekes / multi-instrumentalista (Fuath, ex-Askival, ex-In Vino Veritas, ex-Àrsaidh, ex-Concept Of Time, ex-Falloch). A Saor mindeddig négy nagylemezt adott ki - a legutóbbi stúdióalbum, a 'Forgotten Paths' 2019. február15-én jelent meg, az Avantgarde Music kiadó jóvoltából.

A Saor az új albumával is hű marad nevéhez, ami skót gael nyelven a "szabad", "kötetlen" kifejezések megfelelője. A 'Forgotten Paths' című nagylemezt tehát a határok nélkül black / death metal műfajra alapozta Marshall, aki fülbemászó dallamokat, dicső gitárszólókat és a skót népzenei elemeket is felvonultat ezekben a dalokban.

Mély hörgések, misztikus akustikus gitár-témák, blastbeat- és tremolo-elemek, valamint zongorajáték, folkos dallamok és epikus vokál-témák jellemezik ezt a művet, melynek címadó dalában az Alcest frontembere, Neige vendégeskedik. Mellette Sophie Rogers énekesnő és Kevin Murphy skótdudás szerepel vendégként a 'Bròn' című számban. A hegedű-témák komponálása és előadása Lambert Segura nevéhez fűződik.

A 'Forgotten Paths' album megjelent digitálisan, digipak CD-n és limitált LP-n - ez utóbbi verzióból az összes legyártott példány el is kelt.

Bővebb infók, hírek az előadóról: www.facebook.com/saorofficial


Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás