Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [452. rész]


2019-10-30

A modernkori hard rock-színtér egyik legféltettebb kincsével álltunk elő.

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 452. rész

DEVIL'S HAND - 'Falling In'

A Devil’s Hand egy izgalmas projekt, amit két kimagasló tehetség, a híres producer / gitáros / dalszerző, Mike Slamer és a Last In Line-ból ismert énekes, Andrew Freeman hozott létre.

Mike Slamer neve az elmúlt két évtizedben a melodic hard rock műfaj legkiemelkedőbb kiadványait fémjelzi. Ezen a listán olyan kultikus előadók vannak, mint a Steelhouse Lane, a Seventh Key, a Slamer, és Terry Brock. És persze ne feledkezzünk meg Mike '80-as évekbeli munkájáról, ami elsősorban a legendás Streets zenekar nevéhez fűződik (ennek a bandának tagja volt a Kansas énekese, Steve Walsh is), valamint ezt megelőző, '70-es évekbeli ténykedéseiről (pl. City Boy) sem. Dalszerzési stílusának és produceri tehetségének minősége többszáz örökzöld sláger formájában maradt meg az utókornak - bátran kijelenthető, hogy Slamer összes munkája kiállta az idők próbáját.

Andrew Freeman kétségkívül napjaink hard rock-színterének egyik legtehetségesebb énekese. A Last In Line debütáló albumán (és legújabb, 2019-es nagylemezén) nyújtott performansza világszerte elcsavarta a műfaj rajongóinak fejét. Egyedülálló énekhangja végtelenül lángoló tűzzel szereli fel a Devil's Hand albumát is.

A Devil's Hand lemezén fantasztikus dalok kaptak helyet. Nem szeretném semmihez sem viszonyítani, mivel mind a Steelhouse Lane, mind a Seventh Key, mind a szólóbandám, mind pedig ez a projekt fantasztikus énekesekkel rendelkezik; de ezek mégis más-más stílusú bandák, másfajta kollaborációk" - nyilatkozta Slamer.

A 'Devil's Hand' albumon Freeman énekel, Slamer gitározik, basszusgitározik és billentyűzik, Chet Wynd pedig dobol.

Andrew hozzátette: "Hasonló ének-stílust képviselek ezen a lemezen is, mint korábban bármikor. Igyekeztem ugyanazt a nagyfokú szenvedélyt és erőt sugározni, mint amit hallhattok például a Last In Line albumain. A Mike és jómagam álta írt dalok persze egy kicsit "befogadhatóbbak", de intenzitás és lélek tekintetében bátran viszonytható a 'Last In Line' albumhoz. Rengeteg fantasztikus refrén és visító gitárok! Érzésem szerint a 'Devil’s Hand' címadó dal az a szám, ami a legjobban összefoglalja a lemez össz-vibrálását. A valahavolt legnagyszerűbb rock 'n roll-nóták jutnak eszembe e lemez hallatán. Ott van például a 'Heartbeat Away', ami feeling tekintetében nagyon erős; optimista és egyben drámai - benne van az élet minden érzelme. De természetesen az egész lemez nagyszerűen ki van dolgozva - mindegyik szám tökéletes a maga módján".

A 'Devil's Hand' album 2018. december 7-én jelent meg, az alább látható borítóval és dallistával:

01. We Come Alive
02. Falling In
03. One More Time
04. Another Way To Fly
05. Drive Away
06. Justified
07. Rise Above It All
08. Devil's Hand
09. Unified
10. Heartbeat Away
11. Push Comes To Shove

A 'Devil’s Hand' garantáltan toplistás lemeze lesz a modernkori hard rock-szezonnak. A műfaj - és alapvetően a jó zene - rajongóinak tilos kihagyni!


Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás