Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Hírek

Elhunyt a MERCYFUL FATE basszusgitárosa, Timi Hansen


2019-11-05

Egy héttel 61. születésnapja után, 2019. november 4-én a Mercyful Fate basszeros Timi Hansen elvesztette rákkal szembeni küzdelmét.

A Mercyful Fate frontembere, King Diamond az alábbi közleményt adta: "Most tudtam meg, hogy elvesztettem egyik legkedvesebb barátomat, aki hosszú ideje harcolt a rák ellen; méghozzá felfefoghatatlanul bátor módon. Ő nem csak az én szobatársam  volt a Mercyful Fate korai éveinek turnéin; de szerény véleményem szerint ő volt minden idők legjobb basszusgitárosa is. Szerencsésnek mondhatom magam, amiért nemrég meglátogathattam őt otthonában, néhány jóbarát társaságában - ezt a napot sosem fogom elfelejteni. Utolsó beszélgetésem Timi-vel október 24-én történt meg - akkor értettem meg, hogy milyen kemény volt ez a küzdelem számára. De még akkor is azt hajtogatta: "Harcolunk tovább"... Most nagyon szomorú vagyok. Szeretném kifejezni a legőszintébb részvétem az egész család számára. Nyugodj békében, kedves barátom.
King
".

Timi Hansen első körben 1981 és 1985 között volt a Mercyful Fate basszusgitárosa; majd 1992 és 1993 között játszott újra a bandában. Az ő játéka hallható tehát a klasszikus 'Melissa', 'Don't Break the Oath' és 'In the Shadows' albumokon. 1985-től 1987-ig tagja volt a King Diamond-bandának is - vele rögzítették a 'Fatal Portrait' és az 'Abigail' albumokat, néhány koncertlemezt és a 'No Presents For Christmas' című kislemezt is.

Idén augusztusban jelentették be, hogy a Mercyful Fate 2020 nyarán újjáegyesül néhány koncert erejéig. A reunion basszusgitárosának Joey Verát (Armored Saint, Fates Warning) választották, mondván "Timi Hansen egy ideig távol marad".

Hansen ekkor kiadott egy közleményt King Diamond feleségének (Livia Zita-Bendix) Facebook-oldalán, ami így szól: "Rengeteg kérdést kaptam, miért nem veszek részt a Mercyful Fate  2020-as reunion-turnéján. Az őszinte magyarázat szimplán annyi, hogy jelenleg éppen a rákbetegség ellen küzdök. De higyjétek el, megteszek mindent, hogy a jövőben készen álljak a viszatérésre. Régi álmom válna valóra azzal, hogy újra a színpadon adhassam elő a klasszikus Mercyful Fate dalokat, a hűséges és kitartó rajongók számára. Ha ez mégsem történne meg, akkor arra kérlek titeket, hogy figyeljetek és vigyázzatok Joey Verára! Egyet értek abban Kinggel, hogy Joey a tökéletes "beugrós" basszer, szóval be van biztosítva a helyem".

A Mercyful Fate 2020-as nyári európai turnéja keretében fellép többek közt a dániai Copenhell fesztiválon is. A színpadon a klasszikus '9' album felállása játszik majd; vagyis Hank Shermann gitáros, King Diamond énekes, Bjarne T. Holm dobos, Mike Wead gitáros, és a "beugrós" Joey Vera.

"Azért kértük fel Joey Verát (Armored Saint, Fates Warning) helyettesítőnek, mert neki rettentően egyedi stílusa van, és hasonló dolgokra képes az ujjaival, mint Timi Hansen. Ez nagyon fontos, mivel a szettlista kizárólag régi Mercyful Fate dalokból fog állni; vagyis a legelső mini-LP-ről, a 'Melissa' albumról és a 'Don’t Break the Oath' lemezről fogunk játszani nótákat. Plusz néhány vadonatúj dal is el fog hangzani majd, ugyanebben a stílusban" - közölte a banda.

Timi Hansen-nel a Frederiksberg Lokal TV készített kétrészes interjút idén márciusban. Ez itt érhető el:


Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás