Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Hírek

ARCHON ANGEL - friss szöveges klipet mutatott be Zak Stevens, a Savatage és a Circle II Circle énekesének új bandája


2020-04-10

Az Archon Angel a Frontiers kiadóval kötötte meg első lemezszerződését. A banda debütáló albuma, a 'Fallen' 2020 februárjában jelent meg.

Az Archon Angel együttes azután alakult, hogy Aldo Lonobile (Secret Sphere) gitáros-producer és a Savatage / Circle II Circle énekes Zak Stevens megismerkedett. Az első találkozásra a Timo Tolkki's Avalon zenekar 'Return to Eden' című albumának munkálatai közben került sor. Ezt a lemezt Aldo producelte (és gitárosként is szerepel rajta), valamint Zak vendég-énekel egyes dalaiban. Az olasz-amerikai zenész-páros ezután megvitatta a Frontiers kiadó elnökeivel a közös banda koncepcióját, majd Aldo elküldte Zak-nek saját ötleteit, melyek az énekest a klasszikus Savatage albumokra ('Edge of Thorns', 'Gutter Ballet') emlékeztette. A két zenész között rögtön kialakult a lehető legszorosabb muzikális kapocs; így nem is vesztegették idejüket: megalkottak együtt egy ütős metal-albumot!

Zak Stevens a következőket nyilatkozta: "A Secret Sphere-ből ismert Aldo Lonobile producelte a 'Return to Eden' (Timo Tolkki's Avalon) albumot - ekkor találkoztunk először, 2018 elején. Ez a tehetséges gitáros-producer e-mailen keresztül keresett fel engem, hogy kiválasszuk azt a két dalt, amiben énekelni szeretnék. Már akkor kiderült, hogy Aldo-val rettentően gördülékenyen, könnyen halad a munka - nem is lehetne nagyobb az összhang zenei és személyes tekintetben! Most pedig itt vagyunk; bandatársak vagyunk; megalapítottuk az Archon Angel-t, és közösen játszunk a debütáló, 'Fallen' című albumon!".

"Az Archon Angel dalait az alapoktól kezdve kellett megalkotnunk" - folytatta az énekes. "Aldo először feldemózott néhány számot - onnantól fogva pedig már simán haladt minden. Ő egy nagyszerű gitáros; engem pedig lenyűgöz minden, amihez ő hozzányúl... Ezt követően kezdtünk el bevonni másokat is: Olaszországból (Aldo, Marco Lazzarini dobos és Antonio Agate billentyűs) és Franciaországból (régi barátom, Yves Campion, a Nightmare együttes basszusgitárosa) is érkeztek zenészek, hogy kisegítsék Aldo-t hangszerelés terén. Sőtmitöbb, a saját vokál-dallamaimat is Aldo-val közösen, valamint feleségem, Katherine Stevens bevonásával alkottuk meg. Katherine - aki egyébként zenei tekintetben is nagyon tehetséges - nem mellesleg besegített Aldo-nak a dalszövegek és az össz-koncepció megírásában is".

"Zak óriási hatással volt az én zenei hátteremre; lévén ennek a srácnak igazán egyedi ének-tónusa van - arról nem is beszélve, hogy a Savatage színeiben olyan klasszikusokat rögzített, melyek mindenkori kedvenceim közé tartoznak" - tette hozzá Aldo Lonobile. "Amikor a Frontiers lehetőséget adott arra, hogy én legyek a Timo Tolkki’s Avalon aktuális metal-operája, a 'Return to Eden' producere, rettentően izgatott lettem, és onnantól fogva minden adta magát. Igazán büszke vagyok a zenére, amit közösen szereztünk és rögzítettünk! Nagyszerű csapat vagyunk; hamarosan bővebb infókat is elárulhatunk az új projekt kapcsán!".

Az Archon Angel dalait Aldo az olasz rock- / metal-színtér két legnevesebb szerzőjével / zenészével közösen alkotta meg a hangtechnikai stúdióban: ő Simone Mularoni (DGM, Sweet Oblivion) és Alessandro Del Vecchio (Aldo bandatársa az Edge Of Forever-ben / Jorn, Hardline, stb.).

A 'Fallen' album koncepciójának központjában egy Archon nevezetű főhős áll, aki egy "modernkori angyal" képében jelenik meg. Mindez a történet a gnoszticizmus vallás-irányzat köré van építve, annyi különbséggel, hogy Archon meséje a modern időket tükrözi. Archon egyébként egy médium, aki Isten (Démiurgosz) üzenetét jutattja el a föli emberek részére. Archon feladata továbbá az is, hogy megvédje az embereket a modern idők rémségeitől.

Mint most kiderült, a 'Fallen' albumot 2020. február 14-én adta ki a Frontiers - a rendelési infókat itt lehet megtalálni.

A tracklista:
01. Fallen
02. The Serpent
03. Rise
04. Under The Spell
05. Twilight
06. Faces Of Innocence
07. Hit The Wall
08. Who's In The Mirror
09. Brought To The Edge
10. Return Of The Storm

A 'Fallen' album első hivatalos ízelítője a címadó dal videoklipje, amit Zak Stevens így kommentált: "A címadó dal azt a folyamatot mutatja be, ahogy Archon egy sikeres üzletemberből - aki egoizmusra és kicsapongásra építi az életét - szuperhőssé válik, majd megmenti a világot az önpusztítástól. Ebben a dalban a főhős egyben visszaemlékszik múltjára; konkrétan a saját családjára, amit maga mögött hagyott; közben pedig megmutatja magát az az "erő", ami őt a világ megmentésére késztette".

A videoklipet felváltva forgatták az amerikai Pittsburgh-ben és az olaszországi Genovában.

Alább meghallgatható a 'Rise' és a 'Twilight' című szám, valamint elérhető a 'The Serpent' dal frissen megjelent szöveges videója is:

Az Archon Angel jelenleg első turnéjának leszervezésével van elfoglalva, de a banda első koncertje immáron lezajlott az idei 70000 Tons Of Metal Cruise cirkáló-fesztiválon (ahol fellépett a Devin Townsend-banda, az újjáalakult Sortilège, az Emperor, az Epica és a Wintersun is). A "világ legnagyobb heavy metal-hajója" - ami immáron kilencedik éve indul útjára Fort Lauderdale kikötőjéből a mexikói Cozumel-be és vissza - 2020. január 7. és 11. között cirkált.

Az Archon Angel koncertjén elhangzottak a debütáló album egyes dalai, valamint a Savatage egyes klasszikusai is. Íme néhány rajongói felvétel a performanszról:

 

 


Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás