Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Új helyre költöztünk! Új címünk: Újházi Ede utca eleje (Kossuth utca felől).

Hírek

ARCHON ANGEL - új bandával debütál Zak Stevens, a Savatage és a Circle II Circle énekese


2019-11-06

Az Archon Angel a Frontiers kiadóval kötötte meg első lemezszerződését. A banda debütáló albuma, a 'Fallen' 2020 elején jelenik meg.

Az Archon Angel együttes azután alakult, hogy Aldo Lonobile (Secret Sphere) gitáros-producer és a Savatage / Circle II Circle énekes Zak Stevens megismerkedett. Az első találkozásra a Timo Tolkki's Avalon zenekar 'Return to Eden' című albumának munkálatai közben került sor. Ezt a lemezt Aldo producelte (és gitárosként is szerepel rajta), valamint Zak vendég-énekel egyes dalaiban. Az olasz-amerikai zenész-páros ezután megvitatta a Frontiers kiadó elnökeivel a közös banda koncepcióját, majd Aldo elküldte Zak-nek saját ötleteit, melyek az énekest a klasszikus Savatage albumokra ('Edge of Thorns', 'Gutter Ballet') emlékeztette. A két zenész között rögtön kialakult a lehető legszorosabb muzikális kapocs; így nem is vesztegették idejüket: megalkottak együtt egy ütős metal-albumot!

Zak Stevens a következőket nyilatkozta: "A Secret Sphere-ből ismert Aldo Lonobile producelte a 'Return to Eden' (Timo Tolkki's Avalon) albumot - ekkor találkoztunk először, 2018 elején. Ez a tehetséges gitáros-producer e-mailen keresztül keresett fel engem, hogy kiválasszuk azt a két dalt, amiben énekelni szeretnék. Már akkor kiderült, hogy Aldo-val rettentően gördülékenyen, könnyen halad a munka - nem is lehetne nagyobb az összhang zenei és személyes tekintetben! Most pedig itt vagyunk; bandatársak vagyunk; megalapítottuk az Archon Angel-t, és közösen játszunk a debütáló, 'Fallen' című albumon!".

"Az Archon Angel dalait az alapoktól kezdve kellett megalkotnunk" - folytatta az énekes. "Aldo először feldemózott néhány számot - onnantól fogva pedig már simán haladt minden. Ő egy nagyszerű gitáros; engem pedig lenyűgöz minden, amihez ő hozzányúl... Ezt követően kezdtünk el bevonni másokat is: Olaszországból (Aldo, Marco Lazzarini dobos és Antonio Agate billentyűs) és Franciaországból (régi barátom, Yves Campion, a Nightmare együttes basszusgitárosa) is érkeztek zenészek, hogy kisegítsék Aldo-t hangszerelés terén. Sőtmitöbb, a saját vokál-dallamaimat is Aldo-val közösen, valamint feleségem, Katherine Stevens bevonásával alkottuk meg. Katherine - aki egyébként zenei tekintetben is nagyon tehetséges - nem mellesleg besegített Aldo-nak a dalszövegek és az össz-koncepció megírásában is".

"Zak óriási hatással volt az én zenei hátteremre; lévén ennek a srácnak igazán egyedi ének-tónusa van - arról nem is beszélve, hogy a Savatage színeiben olyan klasszikusokat rögzített, melyek mindenkori kedvenceim közé tartoznak" - tette hozzá Aldo Lonobile. "Amikor a Frontiers lehetőséget adott arra, hogy én legyek a Timo Tolkki’s Avalon aktuális metal-operája, a 'Return to Eden' producere, rettentően izgatott lettem, és onnantól fogva minden adta magát. Igazán büszke vagyok a zenére, amit közösen szereztünk és rögzítettünk! Nagyszerű csapat vagyunk; hamarosan bővebb infókat is elárulhatunk az új projekt kapcsán!".

Az Archon Angel dalait Aldo az olasz rock- / metal-színtér két legnevesebb szerzőjével / zenészével közösen alkotta meg a hangtechnikai stúdióban: ő Simone Mularoni (DGM, Sweet Oblivion) és Alessandro Del Vecchio (Aldo bandatársa az Edge Of Forever-ben / Jorn, Hardline, stb.).

A 'Fallen' album koncepciójának központjában egy Archon nevezetű főhős áll, aki egy "modernkori angyal" képében jelenik meg. Mindez a történet a gnoszticizmus vallás-irányzat köré van építve, annyi különbséggel, hogy Archon meséje a modern időket tükrözi. Archon egyébként egy médium, aki Isten (Démiurgosz) üzenetét jutattja el a föli emberek részére. Archon feladata továbbá az is, hogy megvédje az embereket a modern idők rémségeitől.

Hamarosan közzéteszik a 'Fallen' album további részleteit, első ízelítőit...

Az Archon Angel jelenleg első turnéjának leszervezésével van elfoglalva, de annyi már biztos, hogy a banda a jövő évi 70000 Tons Of Metal Cruise cirkáló-fesztiválon áll először színpadra (ahol fellép a Devin Townsend-banda, az újjáalakult Sortilège, az Emperor, az Epica és a Wintersun is). A "világ legnagyobb heavy metal-hajója" - ami immáron kilencedik éve indul útjára Fort Lauderdale kikötőjéből a mexikói Cozumel-be és vissza - 2020. január 7. és 11. között cirkál.


Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás