Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Hírek

Júniusban új albummal tér vissza a WITHERING SURFACE - itt az új dal, az 'Alone' videoklipje!


2020-04-17

A dán melodic death metal banda 15 év elteltével újra akcióba lépett!

A Withering Surface 2019 végén bemutatta új felállását: Jesper Kvist basszusgitáros, Michael H. Andersen énekes, Allan Tvedebrink gitáros, Jakob Møller Gundel dobos, Marcel Lysgaard Lech gitáros és Morten Lybecker billentyűs. A megújult banda fel is vette visszatérő albumát, ami 'Meet Your Maker' címmel fog megjelenni 2020. június 19-én, LP-n, CD-n és digitális változatban, a Mighty Music kiadó jóvoltából. Az album producere, Jacob Hansen (Volbeat, Amaranthe, stb.) a következőket mondta: "Igencsak meglepő, hogy mostanában újra feltűnnek a klasszikus bandák, és új sztenderdeket állítanak fel a színtéren. A Withering Surface pontosan egy ilyen banda!".

Az új albumot Fredrik Nordström hangmérnökkel rögzítették a Studio Fredman falai között. A lemez borítóját a legendás Niklas Sundin (Arch Enemy, Dark Tranquillity, In Flames) készítette. Amire pedig számítani kell: egy kegyelmet nem ismerő, kompromisszumokat nem tűrő melodic death metal album!

Sundin a következőket nyilatkozta: "A Withering Surface a kilencvenes évek egyik olyan bandája volt, amit komolyabban sosem ismertek el, pedig megérdemelték volna. A dolgok másként zajlottak akkoriban: rengeteg kiváló előadó volt, akik a homályban maradtak, köszönhetően a rossz kiadói munkának / promóciónak, vagy egyéb tényezőknek. Épp ezért jómagam is meglepődtem, amikor megtudtam, hogy egy hosszú kihagyás után visszatért a banda, és még izgatottabb lettem, amikor meghallgattam az új dalaikat. Ez a csapat valami igazán nagyszerűvel állt újra elő! Zenéjük stílusát széles skálán ‘melodic death metalnak’ lehet nevezni, de ezen felül ezek a dalok rendkívül magas mértékű individualitást és dalszerzői / kivitelezési készségeket prezentálnak. Kétségkívül fantasztikus munka!".

Az album első single-dala, az 'Alone' lentebb megtekinthető hivatalos videoklip formájában. Az animációs kisfilm producere Morten Madsen (Popshit Film) volt; a grafikai dizájn pedig Martin Helgren és Niklas Sundin műve.

"Nézz magadra - leélted az életed felét. Gondold át, mik az értékeid; mit tartasz tiszteletben; kik a barátaid. Ha kemény és brutális döntéseket hozol, magadra maradsz a zord kietlenségben, mielőtt átlépnél a túloldalra. A magánytól és az egyedüllét érzetétől rengeteg ember megretten, de én nem... Az új dal szövegét a Wilson-nővérek társaságában szereztem, ami hatalmas megtiszteltetés számomra, mivel gyerekkorom óta felnézek rájuk. Valamilyen tekintetben pedig nevezhető ez az egész visszatekintésnek bandánk 'The Nude Ballet' című albumára, amit abban az időben írtunk, amikor majdnem tönkrement az egész életem. Kate Bush társasága segített nekem újra megtalálnom az utam" - nyilatkozta a Withering Surface énekese, Michael H. Andersen az új single kapcsán.

A Withering Surface első inkarnációja négy nagysikerű stúdióalbumot adott ki 1993 és 2004 között. Búcsúkoncertjüket 2005-ben adták. A zenekar azóta kultikussá vált; őket tartják az egyik legelső dániai melodic death metal bandának. Másik érdekesség, hogy a banda eredeti basszusgitárosa, Kaspar Boye Larsen később másik bandája, a Volbeat színeiben vált világhírűvé.


Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás