Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [456. rész]


2019-11-13

A közel-keleti extrém metal-színtér egyik legkiemelkedőbb zenekarát reklámozzuk ma.

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 456. rész

WINTERHORDE - 'Wreckage Ghost'

A Winterhorde egy izraeli melodic / progresszív black metal banda, ami 2001-ben alakult, Nahariya-Haifa tartományban. Ezt megelőzően (1999 és 2001 között) Autumn Palace néven működött a csapat.

Első lemezük, az 'In Traditions of Winter' EP 2004-ben jelent meg, az SRG Prod. kiadó jóvoltából; 2006-ban pedig a Burning Star Records igazolta le a bandát, és adta ki a 'Nebula' című debütáló nagylemezt. Ezt követően az izraeli csapat a Catameniával indult európai turnéra.

2010 augusztusában megjelent második nagylemezük, az 'Underwatermoon', amit már a Twilight Vertrieb kiadó gondozott. Ez az album világszerte nagy sikereknek örvend a rajongók és a kritikusok körében egyaránt.

Harmadik teljes értékű stúdióalbumukra 6 évet kellett várni: a banda 2016 márciusában lemezszerződést kötött a svéd ViciSolum Productions kiadóval (Persefone, Loch Vostok, Diabolical, stb.), ahol megjelent az aktuális eposz, a 'Maestro' album, melyet a zenekar eddigi legerősebb, legdinamikusabb kiadványának kiáltottak ki.

A 2016. május 20-án megjelent 'Maestro' lemez a tel avivi Sound Stúdióban született meg - producere Alex Feldman volt; a keverést pedig V. Santura (Triptykon, Dark Fortress, Obscura) végezte el a német Woodshed Stúdióban. A maszterizálás a híres Jens Bogren (Kreator, Amorphis, Moonspell) és a svéd Fascination Street Stúdió nevéhez fűződik. A lemez borítóját a szintén közismert Eliran Kantor (Testament, Iced Earth, Kataklysm, Soulfly, stb.) tervezte.

A 'Maestro' remekül dokumentálja a banda hangzásának és imázsának esszenciáját; lévén a lemezen a black metal teátrális megjelenítése vegyül a dallamos death metal zene jellegzetes ritmusaival, szokatlanul progresszív megoldásokkal és anakronisztikus folk metal-hatásokkal.


Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás