Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [457. rész]


2019-11-16

Ma egy újonnan debütált, skandináv metalbanda bemutatkozó albumának címadó dalát mutatjuk be.

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 457. rész

NORTHERN GENOCIDE - 'Genesis Vol. 666'

A Northern Genocide egy finn metalbanda, ami agresszív gitár-riffek és különféle elektronikus elemek ötvözetét prezentálja. Debütáló albumuk, a 'Genesis Vol. 666'  2019. augusztus 30-án jelent meg, az Inverse Records jóvoltából.

A Northern Genocide zenekar 2010-ben alakult Helsinkiben, miután két jóbarát - a gitáros Pyry és a zenei programozó Rainer - úgy döntöttek, közös bandát alapítanak. Korábban mindketten megfordultak különböző metalbandákban, de közös projektjük elsősorban az elektronikus metalzene szeretetén alapszik. Az első Nothern Genocide-demókat Pyry Helsinki-beli házi stúdiójában vették fel.

2012-ben a két haver a Lahti-Orimattila régióban iratkozott be egy iskolába, és ugyanitt adták az első Northern Genocide-koncerteket. 2013 decemberében felvett a csapat egy újabb, 3 számos demót, de ezt már az új felállással tették, aminek Pyry mellett tagja Markku Tuuri dobos, Toni Jokiranta basszusgitáros és Tommi Salonen énekes is. A szóban forgó demó 'Atlantis' címmel jelent meg, 2014 októberében.

Ezután a banda nekilátott első EP-je, a 'Planet Asylum' munkálatainak. Az 5 számos mini-lemez 2015 novemberében jelent meg digitálisan és CD-formátumban. Ekkor megjelent a zenekar első videoklipje, ami a 'Supernova' című számhoz készült. A forgatást egy elhagyatott, Lahti-beli vagongyárban bonyolították le, a Runoelma Works stábjának rendezésében.

Most eljött az idő, hogy a banda kiadja legelső nagylemezét. A 11 számos, 'Genesis Vol. 666' című album a melodic és az indusztriális metalzene modernkori keveréke; vagyis az új dalokban agresszív szintetizátorokra és epikus nagyzenekari betétekre kell számítani. A dalszövegeket maga Tommi Salonen írta - ezek a jelenkori társadalmak sötét oldalát mutatják be.

Bővebb infók a bandáról és a jövőbeni koncertekről: www.facebook.com/northerngenocide

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás