Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [459. rész]


2019-11-23

Porba hullnak a halott sziklafejek...

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 459. rész

JADE - 'Dead Stone Mask'

A Jade egy anonim zenészekkel felálló, nemzetközi formáció, ami német és spanyol zenészeket foglal magában. A saját műfaját "Deathdoomcult" jelzővel illető Jade 2018-ban debütált egy "nyomasztó és túlvilági hangzású", 'Smoking Mirror' című EP-vel. Míg a banda nevét a Kínában őshonos drágakőről, a jádéról kapta, addig zenei tekintetben éppen a fényűzés és a csillogás kontrasztjáról van szó: a Jade ugyanis durva és súlyos death metal zenét játszik, "a dicső sötétség borús oltárán".

A 'Smoking Mirror' című albumot Barcelonában vették fel, a Moontower Stúdióban, Javi Félez (Graveyard, Teitanblood, Foscor, stb.) hangmérnök közreműködésében. A lemez borítóját egy híres illusztrátor, Adam Burke (Loss, Occultation, Vektor, Evoken, stb.) készítette.

A 'Smoking Mirror' album megjelent digitális formában, limitált bakeliten, kazettán és CD-n is (a Pulverised Records és a Nigredo Records gondozásában). Annak ellenére, hogy félig-meddig egy demó-kiadványról van szó, a 22 perces 'Smoking Mirror' dalainak hangzása meglehetősen professzionális.

Bővebb infók, hírek a Jade háza tájáról: www.facebook.com/jadestonemask

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás