Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [465. rész]


2019-12-15

Modernkori prog-metal Északról...

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 465. rész

ABOVE SYMMETRY - 'Traces Inside'

Az Above Symmetry egy norvég progresszív metal banda, ami 2009-ben alakult, eredetileg Aspera néven (ezt megelőzően, 2005 óta Illusion néven zenéltek együtt a tagok). Az Aspera első albuma, a 'Ripples' 2010 januárjában jelent meg, az InsideOut Music kiadó révén. Ezután - technikai okok miatt - változtatták meg nevüket Above Symmetry-re.

'Ripples' című albumuk később Above Symmetry néven újra megjelent, de ezt követően további aktivitást nem mutatott a banda. Néhány tag később a The Scheen nevezetű prog-rock bandában tűnt fel. A lemez újrakeverését nem más, mint a híres Jens Bogren (Opeth, Paradise Lost, Hammerfall, Symphony X) végezte el. Vendégként pedig Nils K. Rue (Pagan’s Mind) énekelt az egyes dalokban.

Az Above Symmetry felállását Robin Ognedal gitáros, Nickolas Main Henriksen billentyűs, Atle Pettersen énekes, Joachim Strøm Ekelund dobos és Rein T. Blomquist basszusgitáros alkotta. Az énekes 2010 végén a norvég X-Faktor tehetségkutatóban tűnt fel, ahol egészen a döntőig jutott. 2013 óta ő is - valamint Ognedal, Henriksen és Blomquist - a The Scheen együttes felállását erősíti.


Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás