Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [466. rész]


2019-12-18

Goth-metal a fagyos Északról

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 466. rész

GOTHAM O.D - 'My Day Of Reckoning'

A Gotham O.D egy finn gothic metal / heavy rock banda, ami 2003-ban alakult, Pieksämäki városában. Zenéjükre organikus és dinamikus hangzás jellemző: hard rock-alapokat ötvöznek a gothic metal műfaj jellegzetes elemeivel (elsősorban gazdag billentyű-játékkal).

A Gotham O.D a kezdetekben három EP-t adott ki, melyek mind nagy sikereknek örvendtek a skandináv underground metal-színtéren. 2006 őszén a banda lemezszerződést kötött a finn Off Records-szal, és megkezdték debütáló nagylemezük munkálatait. Még ennek kiadása előtt szerepelt a banda egy split-EP-n (amin a Saralee és a Velvetcut zenekarok egyes dalai is helyet kaptak). Ezzel egyidőben - 2007.07.25-én - jelent meg a Gotham O.D első hivatalos kislemeze, a 'My Day of Reckoning'.

A Gotham O.D ezúttal is azt a Juuso Jalasmäki producert bérelte fel, akivel a két előző EP-kiadványon is együtt dolgoztak. A kollaboráció végeredménye az lett, hogy Jalasmäki teljes értékű tagként is beszállt a csapatba, Janne Hyvönen gitáros helyére, aki 2007 tavaszán távozott a felállásból.

A banda debütáló nagylemeze, a 'Monochromatic' a Savonlinna-beli Sundicoop Stúdióban készült el 2007 telén. A hanganyag véglegesítéséért Tuomo Valtonen handmérnök; a lemez kiadásáért pedig az SPV felelt.

A második Gotham O.D album munkálatai 2009 őszén indultak. Ez az album - ami 'Disbeliever' címmel jelent meg egy évvel később az Off Records / Firebox jóvoltából - elődjéhez hasonlóan sötét, kemény és stílusos goth-metal zenét tartalmaz.

A Gotham O.D 2015-ben még kiadott egy single-dalt ('Sky On My Mind'), de 2016-ban feloszlott a banda. A tagok ezután az Old Man's Tale és a The Days Infinite nevezetű zenekarokban folytatták karrierjüket.


Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás