Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [469. rész]


2019-12-29

Klasszikus doom zenével készültünk az év utolsó előtti rovat-epizódjában.

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 469. rész

DAWN OF WINTER - 'Throne Of Isolation'

A Dawn Of Winter egy német doom metal zenekar, amit 1990-ben alapított Gerrit Mutz Philipp énekes-gitáros és Oliver Schramm dobos (eleinte Cemetery néven).

A Cemetery nevű formáció egy éven át működött; az 1991-es 'Path of the Worm' című demó-lemezt már Dawn Of Winter néven adta ki a banda. Első hivatalos kiadványuk az 1993-as 'Celebrate the Agony' EP volt. Ezután további három demó-lemezt adtak ki; debütáló nagylemezük, az 'In the Valley of Tears' pedig 1998-ban látott napvilágot. Ezt követte a 2001-es 'Slow Is the Suffering' EP, majd a 2003-as 'Doomcult Performance' album, ami az azonos című, 1994-es demó-albumuk hivatalos változata.

Egy hosszabb szünet után 2008-ban jelent a második teljes értékű Dawn Of Winter album, a 'The Peaceful Dead', amit a 2012-es 'The Skull of The Sorcerer' mini-album követett. Aktuális, harmadik nagylemezük, a 'Pray for Doom' 2018. december 7-én került kiadásra, a svéd I Hate Records jóvoltából.

A Dawn Of Winter jelenlegi felállását Gerrit P. Mutz énekes, Joachim "Bolle" Schmalzried basszusgitáros, Jörg M. Knittel gitáros és Dennis Schediwy dobos alkotja. Ez a felállás immáron 1993 óta együtt zenél.

www.dawnofwinter.de


Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás