Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [470. rész]


2019-12-31

Ezzel fokozzuk az ünnepi hangulatot, egyben ezzel kedveskedünk az új esztendő alkalmából!

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 470. rész

THOKKIAN VORTEX - 'Huginn And Muninn In The Realms Of Mist'

A Thokkian Vortex egy amerikai származású, jelenleg izraeli székhelyű black metal banda, amit Lord Kaiaphas, a norvég Ancient zenekar egykori (1995-1998) énekese alapított 2006-ban.

A Thokkian Vortex 2006-ban mutatkozott be, egy 'Into The Nagual' című számmal, amit Lord Kaiaphas elküldött a Dark Funeral-os Lord Ahriman-nak azzal a céllal, hogy rögzítsen rá gitár-riffeket. Ahrimannak bejött, amit hallott; így rögtön elvállalta a vendégszereplést.

A Thokkian Vortex elsőként hivatalosan a 'The Saturnine Alliance' című split-lemezen szerepelt; méghozzá két dallal. Ezt az album 2007. augusztus 24-én adták ki, a magyar Aetherius Obscuritas zenekarral közösen, a görög Sleaszy Rider Records jóvoltából.

A Thokkian Vortex első teljes értékű albuma 10 évvel a banda megalakulása után, 2016 januárjában jelent meg, 'Into the Nagual' címmel, a svéd Unexploded Records jóvoltából. Ez a kiadvány nem egy szimpla black metal-lemez; lévén több különféle stílus és zenei elem keveredik rajta: blast-beatek és D-beatek, shred-szerű gitárszólók, nagyzenekari betétek, atmoszférikus billentyű-témák, stb... nem is beszélve Lord Kaiaphas jellegzetes vokáljairól. A lemezen több neves vendég is szerephez jutott - köztük Lord Ahriman (Dark Funeral) és Scorpios (ex-Melechesh).

2018. április 13-án bemutatták a 'Huginn And Muninn In The Realms Of Mist' című szám hivatalos klipjét. Ez az epikus dal a Thokkian Vortex 2016-os, 'Into the Nagual' című albumán szerepel, de egy korábbi verziója helyet kapott a fentebb említett, 2007-es split-lemezen is. A videó - amit Mark Inberg rendezett és szerkesztett - "a black metal művészet csúcspontja". A fekete-fehér kisfilmben egy sámán kalandozásait követhetjük figyelemmel.

Mint nemrég kiderült, a Thokkian Vortex második albuma 'Thy Throne Is Mine' címmel jelenik meg. Ezen az albumon egy új felállás mutatkozik be, aminek tagja Lord Sabnock (Major Arcana) gitáros, Sil basszusgitáros és Asmodevs Draco Dvx (Azrath-11, Naer Mataron, Kurgaall, Ancient, Melechesh, stb.) dobos. Vendégként Marcelo “Mantus” Vasco (Patria, Mysteriis) szólógitározik a lemezen, aki egyébként egy neves borító-tervező grafikus (Slayer, Kreator, Dimmu Borgir, 1349, Borknagar, stb.).

A 'Thy Throne Is Mine' album kevesebb szimfónikus elemet tartalmaz, mint elődje, az 'Into the Nagual', de ettől függetlenül egy jóval összetettebb, komplexebb anyagra kell számítani: ez egy "egészséges black ‘n’ roll-dózis", aminek témája ősi sumér mítológiák, apokaliptikus sátánizmus és mezo-amerikai okkult irodalmi művek köré épül.

Ahogy azt a Thokkian Vortex-től megszokhattuk, az új lemezre is felkerült egy feldolgozás; méghozzá a '70-es évekbeli okkult rockbanda, a Black Widow 'Come To The Sabbat' című klasszikusa, amiben egy ismert prog-metal furulyás, Danielle Sassi (Storchi) vendégeskedik.

A 'Thy Throne Is Mine' albumot a holland Non Serviam Records fogja kiadni 2020 folyamán.

www.thokkianvortex.com


Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás