Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Hírek

BLACK SUN - a Sonata Arctica, a Lordi, a Battle Beast, a Wintersun és az Omnium Gatherum egyes tagjai vendégeskednek a dél-amerikai rockbanda új mini-albumán; itt a friss dal!


2020-08-01

A Black Sun nemrégiben megvált énekesétől; ezáltal egy egészen új helyzet állt elő...

A Black Sun együttes az új album munkálatai közben szakított eredeti énekesével. A Nino Laurenne producer társaságában zajló munkálatokat azonban nem akarták félbe szakítani; ezért úgy döntöttek, minden új dalban vendég-énekeseket alkalmaznak.

A Black Sun soron következő lemeze (ami egy 'Silent Enemy' című EP) egy új érát fémjelez a banda történetében. A dél-amerikai rockerek és Nino Laurenne producer ugyanis vérbeli finn metal-legendákat kértek fel az új dalok felvételeihez. Az EP-n nem más, mint Tony Kakko (Sonata Arctica), Mr. Lordi (Lordi), Noora Louhimo (Battle Beast), Pasi Rantanen, Ellias Viljanen (Sonata Arctica), Netta Laurenne (Smackbound), Jukka Pelkonen (Omnium Gatherum) és Asim Searah (Wintersun, Damnnation Plan) vendégszerepel. Vagyis már a névsorból kiderül, hogy egy fülbemászó, skandináv stílusú, erőteljes metal-himnusz kollekcióra kell számítani!

A Black Sun új EP-je 'Silent Enemy' címmel jelenik meg 2002. szeptember 4-én, a Rockshots Records jóvoltából. Ennek kapcsán a banda közleménye így szól: "Ez az EP egy új kezdet a Black Sun számára. Az új dalok megírását még az előző album munkálatai közben kezdtük meg. A produkciós munkálatok és a stúdiózás során azonban eredeti énekesünk kilépett a felállásból. Így a dalokat is némileg át kellett írni, de ezáltal nekünk még több szabadság jutott. Ebből következett a döntés, miszerint több különböző énekest alkalmazunk az új lemezen. Azt pontosan még nem tudjuk, mi lesz ezután, de azt garantálhatjuk, hogy ez a kezdete egy izgalmas, új fejezetnek; egyfajta újjászületés számunkra".

A Hi NoiZ és a Sonic Pump stúdiókban rögzített, Jens Bogren (2. és 3. dal) és Nino Laurenne (1., 4., 5., 6. és 7. dal) által kevert és Svante Forsbäck által maszterizált mini-album előrendelési infói itt érhetők el.

A tracklista:
01. Moebius
02. Resist
03. Terror Zone
04. Dark Mirror
05. No Return
06. Still Alive
07. Finale

Íme a 'Resist' dal hivatalos videoklipje:

Újonnan napvilágot látott a harmadik single-dal, a 'Terror Zone' is, amiben Henning Basse (Firewind, Mayan, Sons Of Seasons) vendég-énekel. A banda közleménye e dal kapcsán így szól: "Ebben a dalban egy agresszív, Judas Priest-szerű ütem hallható, ami Henning Basse energikus és mennydörgő vokáljával keveredik. Ez a szám azt az érzést illusztrálja, amit az emberek egy háborús zónában éreznek - még úgy is, hogy ez a háborús zóna sokszor a saját elmédben van...".

A 'Still Alive' dal korábban megjelent szöveges videó és digitális single formájában - ez lentebb elérhető. A 'Still Alive' dalban hallható vendégzenészek mellett az alábbi zenészek is szerephez jutottak a 'Silent Enemy' egyes dalaiban: Topias Kupiainen (Arion), Henning Basse (Firewind), Petri Lindroos (Ensiferum, Norther) és JF Aguirre (JF Aguirre Project). A 'Silent Enemy' egyébként egy koncepcionális EP, ami 7 tételből áll (ezek közül három betétzene; vagyis intro, átkötő és outro). Az új EP mellé egy exkluzív kisfilmet is mellékel majd a banda, amit a megjelenés napján tesznek közzé. Hamarosan jönnek a további részletek...

Íme a 'Still Alive' premiere:

Az ecuadori származású Black Sun az elmúlt években olyan bandák társaságában turnézott Dél-Amerikában, mint a Judas Priest, a Kreator, a Firewind, az Edguy vagy az U.D.O.. A Rockshots Records friss igazolása korábban három albumot adott ki; a 2017-es 'The Pupetteer'-t, a 2010-es 'Dance of Elders'-t és a 2015-ös 'Tyrant from a Foreign Land'-et.


BLACK SUN - a Sonata Arctica, a Lordi, a Battle Beast, a Wintersun és az Omnium Gatherum egyes tagjai vendégeskednek a dél-amerikai rockbanda új mini-albumán; itt a friss dal!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás