Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

GARGOYL - debütáló albuma kiadására készül a Revocation dobosával felálló progresszív grunge banda; itt az új animációs klip, 'Plastic Nothing'!


2020-10-13

A Season Of Mist kiadó nemrég leigazolta a Gargoyl zenekart, aminek tagja Dave Davidson (Revocation) gitáros és Luke Roberts (Ayahuasca) gitáros-énekes.

A jazz-prog zenét és durva grunge muzsikát ötvöző Gargoyl együttest az Ayahuasca pengetőse, Luke Roberts, valamint a Revocation gitárvirtuóz mestere, Dave Davidson alapította. Hozzájuk csatlakozot később Brett Leier basszusgitáros és James Knoerl dobos. A banda 2020. október 9-én adja ki debütáló albumát, a Season Of Mist jóvoltából.

Dave Davidson így nyilatkozott: "A Season Of Mist mindig is egy különlegs kiadó volt, ami egyedi víziókkal rendelkezik. Ezért mi nagyon boldogok vagyunk, hogy immáron hivatalosan is az ő köreikbe tartozhatunk. Alig várjuk már, hogy hallhassátok végre, milyen ütős lett a debüt-albumunk!".

Ízelítőképpen a Gargoyl munkásságához, a Soundcloud-on meghallgathatók a banda korai demó-felvételei. A korábbi dalokból kiderül, hogy a Gargoyl meglehetősen sokszínű, nehezen behatárolható stílusban utazik. A csapat 11 számos debütáló albuma egyszerre progresszív, atmoszférikus, súlyos, technikás és avant-gárd - kihívást jelent és egyben kényezteti a hallgatók fülét.

A Gargoyl-t 2018-ban alapította Dave Davidson és Luke Roberts, akik azonos zenei ízléssel és hasonló muzikális víziókkal rendelkeznek; nem mellesleg tisztelik és rajonganak egymás munkásságáért. A Gargoyl egy kétszámos, 'Asomatous' című demó-lemezzel debütált 2019 márciusában - ennek köszönhetően igazolta le őket a Season Of Mist kiadó. Az első nagylemez dob-témáit 2019 júliusában rögzítették, Chris Johnson hangmérnökkel, a Massachusettes-beli GodCity Stúdióban. Ezt követték a gitár-témák, amiket Greg Dawson-nal vettek fel, a torontói BWC Stúdió falai között. A vokál-témákat Roberts saját házában vette szalagra.

A tracklista:
01. Truth Of A Tyrant
02. Plastic Nothing
03. Cursed Generation
04. Electrical Sickness
05. Wraith
06. Ophidian
07. Nightmare Conspiracy
08. Waltz Dystopia
09. Ambivalent I
10. Acid Crown
11. Asphyxia

Amit az albumon hallhatunk, egy különleges elegy; mondhatni egy "progresszív goth-beütésű hard rock-kollekció". Davidson elmondása szerint a Gargoyl zenéje olyan, mintha "a grunge találkozna black metallall; a Queens Of The Stone Age ütközne a Voivod-dal; vagy éppen az Alice In Chains elkezdene jazz zenét játszani".

"Ha egy bandára sok minden volt hatással, akkor fontos, hogy letisztult elképzeléseink legyenek azzal kapcsolatban, hogy milyen irányba haladunk. Zenénknek tehát úgy kell szólnia, hogy az egy pillanatra legyen erőltetett, kényszeresen összeállított" - mondta Davidson. "Az volt a célunk, hogy egy kohezív, konkrét művészi nyilatkozattal álljunk elő, és mivel mindig is szerettünk különféle műfajokat összemosni, én azt mondanánk, hogy zenénk "prog-rock" stílusú - a kifejezés legvalódibb értelmében".

A Gargoyl debütáló albumát itt lehet előrendelni különféle változatban. Az első két ízelítő, az 'Electrical Sickness' és a 'Wraith' című szám alább elérhető; itt pedig megtekinthető a 'Plastic Nothing' dal animációs videoklipje, amit a híres román művész, Costin Chioreanu készített (ugyanez a dal dobos playthrough-videó formájában is elérhető lentebb):


GARGOYL - debütáló albuma kiadására készül a Revocation dobosával felálló progresszív grunge banda; itt az új animációs klip, 'Plastic Nothing'!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás