Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [472. rész]


2020-01-08

Ma egy energikus és erővel teli, fiatal skandináv hard rock csapat játssza himnuszát.

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 472. rész

TEMPLE BALLS - 'Distorted Emotions'

A Temple Balls egy öttagú, energikus finn hard rock banda, amit 2009-ben alapítottak, Oulu városában. Az elmúlt évtizedben a Temple Balls meglehetősen elfoglalt volt, mind a stúdióban, mind pedig koncertezés terén. Az utóbbi években olyan legendás bandák előtt állhattak színpadra, mint a Queen, a Deep Purple vagy a Uriah Heep, bebizonyítván, hogy nagyszínpadra termett a csapat.

Első hivatalos kislemezük, a 'Hell And Feelin’ Fine' 2016. szeptember 1-én jelent meg, és azóta is rendszeresen játssza a finn Radio Rock csatorna. Debütáló albumukat Thaiföldön vették fel, a Karma Sound Stúdióban, 2016 májusában. A nagylemezt 2017. február 24-én adta ki a finn Ranka Kustannus Records, 'Traded Dreams'. Ezen az albumon 11 izgalmas és ütős hard rock-himnusz, valamint egy intró hallható. A 'Traded Dreams' album 2017 decemberében - a Ward Records jóvoltából - Japánban is megjelenhetett. A lemezt egyébként az a Tobias Lindell producelte, aki korábban olyan neves bandákkal dolgozott együtt, mint a Europe, a Mustasch és a H.E.A.T..

2017 őszét egy teltházas finn turnéval indította a banda, a heavy metalista Battle Beast együttes előzenekaraként. A Temple Balls ezután ellátogatott Japánba is, valamint öt-állomásos turnét bonyolított le Ukrajnában. 2018 áprilisában a srácok két héten át turnéztak Kelet-Európában és a Baltikumban.

Második hivatalos single-daluk, a 'Kill The Voice' 2018. november 2-án jelent meg. Ez volt az első ízelítője a banda második nagylemezének. A 'Kill The Voice' meglehetősen nagy sikereknek örvendett, legalábbis ami a Spotify-lejátszásokat illeti. Az album második előzetes dala a 'Distorted Emotions' volt, amit 2019. február 8-án adtak ki - szintén hatalmas sikerekkel övezve. Az új nagylemez, az 'Untamed' végül március 8-án jelenhetett meg. Ezt az albumot - az előzőhöz hasonlóan - rendkívül pozitív kritikákkal illette a közönség és a sajtó: mind a Soundi, mind pedig a Burrn! magazinok előkelő helyre rangsorolták a lemezt az adott toplistájukon

Míg készül a Temple Balls harmadik stúdióalbuma, a banda aktívan turnézik ezidő alatt is. November és december között Európa nagyvárosaiban és legendás klubjaiban (Electric Ballroom, Z7, stb.) léptek fel, honfitársuk, a Sonata Arctica előzenekaraként.

Bővebb infók, hírek a bandáról: templeballsrocks.com


Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás