Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Hírek

RIPPIKOULU - 30. évfordulója alkalmából visszatér a színpadra a legendás finn death-doom banda


2020-01-10

Idén áprilisban észak-amerikai turnét bonyolít le a legendás Rippikoulu zenekar.

A Rippikoulu eredetileg egy punkcsapat volt, de miután történt néhány tagcsere, a banda stílusa is megváltozott. Az 1990-ben, Valkeakoski városában alakult Rippikoulu konkrétan az első death metal banda volt, ami finn nyelven adta elő dalait. Két, klasszikussá vált demó-lemez [ami lentebb meghallgatható] kiadása után, 1995-ben a zenekar gitárosa, Marko Henriksson elhunyt; így a Rippikoulu egy kétéves szünetre kényszerült. Ezután többször is próbálkoztak a visszatéréssel, de végül feloszlottak, mondván "Marko nélkül már semmi nem a régi".

A Rippikoulu végül 2014-ben alakult újjá néhány koncert és egy EP kiadásának erejéig. Azóta szintén minden évben fellépnek nagyobb metal-fesztiválokon (pl. Maryland Deathfest); de csak most jött el az idő, hogy megünnepeljék megalakulásuk 30. évfordulóját. Teszik mindezt egy kisebb észak-amerikai headliner turné keretében, amit 2020. április 3. és 12. között bonyolítanak le, a kanadai Chthe'ilist és a Chicago-i Nucleus zenekarok társaságában.

A Gatekeeper Productions által szervezett turnéról itt olvashatók bővebb infók.

A Rippikoulu Facebook-oldala itt érhető el.


Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás