Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [474. rész]


2020-01-15

Ütős thrash muzsika Közép-Amerikából!

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 474. rész

CENTAURO - 'Aberrante Creación'

A Centauro egy mexikói thrash metal banda, amit 2009-ben alapítottak Culiacán városában. A zenekart a híres mexikói hadvezér, Pancho Villa nyomán nevezték el. A mexikói forradalom hőseként számon tartott Villa beceneve "Az Észak Kentaurja" ("El Centauro del Norte") volt.

A Centauro együttest 2009 decemberében alapította Erick Monzón énekes-basszusgitáros, Mario Rivera dobos, Fernando Rivera gitáros és Omar Rodríguez gitáros. A banda hangzását tekintve klasszikus thrash metal / crossover zenét játszik. Hatásukként emlegetik a műfaj legendás bandáit (Sodom, Slayer, Kreator, DRI, stb.), valamint az új évezred “Thrash Revival” zenekarait (Municipal Waste, Bomb Range, Warbringer, Evile, stb.) egyaránt.

A Centauro rövid időn belül elkezdett saját nótákat írni - ezek témáját elsősorban a jelenkori világ társadalmi problémái, és egy jobb Mexikó iránti vágy ihlette. 2010 márciusában Omar kilépett a csapatból - helyét átvette Iván García. Egy évvel később a frontember, Erick is távozott a zenekarból - az ő helyére Fausto Benítez került, azonban a mikrofon mögé mégis Iván állt.

Miután megjelent a debütáló, 'Enraizados' című EP, 2011-ben Fausto Benítez is kilépett a bandából, hogy a későbbiekben saját projektjeire koncentrálhasson. Utódja Gandhi Tenorio lett. 2011 áprilisában már ezzel a felállással rögzítették a 'Vía agresión' című demó-lemezt, amit azév decemberében adtak ki digitális formában. Erre a kiadványra figyelt fel a Guadalajara-beli Pi-Records, akik lemezszerződést kötöttek a Centauro-val.

A banda 2013 tavaszára készült el első teljes értékű nagylemezével, ami a 'Devastación Total' címet viseli, rajta 12 ütős és durva hangzású thrash-himnusszal. 2013 decemberében már meg is kezdődtek a következő stúdióalbum dalainak munkálatai, és néhány héten belül meg is született egy új lemez, az 'Oligarquía' című EP. Ez a mini-album 2014 januárjában jelent meg, rajta két saját számmal és három feldolgozással. Abban az évben a zenekar felléphetett a Concha Fest-en, ami a környék fiatal rock- / metalbandáit népszerűsítette a műfaj rajongóinak körében.

2014 folyamán felvették a második nagylemezt is, de a munkálatokat követően Gandhi Tenorio kilépett a bandából. Az ő helyét ezúttal Hecris Estrada vette át. Az új felállás olyan rendezvényeken állhatott színpadra, mint például a rangos Militia Infernal, amit mexikóvárosban rendeztek meg. A Centauro második nagylemeze végül 2015 márciusában jelent meg, 'Ciénagas del engaño' címmel.

Három évnyi aktív turnézást és dalszerzést követően 2018 áprilisában megjelent a Centauro harmadik nagylemeze, a 'Daño colateral', ami mindegyik közül a legerősebb, legütesebb hangzású, legprecízebben kidolgozott album.


Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás