Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [476. rész]


2020-01-22

Glam-metalos darálás következik!

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 476. rész

DANGER DANGER - 'Grind'

A Danger Danger egy amerikai glam metal / hard rock banda, ami 1987-ben alakult, a new yorki Queens-ben. Első körben 1995-ig működött a zenekar, de 1997-ben újjáalakultak, és - változó felállással, kisebb-nagyobb kihagyásokkal ugyan, de - azóta is jelen vannak a színtéren.

A Danger Danger-t 1987-ben a Hotshot korábbi énekese, Mike Pont, a basszista Bruno Ravel és a dobos Steve West alapította. Ez a névlista kibővült a Hotshot jövőbeli gitárosával, Al Pitrelli-vel és a Get With It korábbi billentyűsével, Kasey Smith-szel. Mike Pont később otthagyta a bandát és a helyére a Prophet előző dobosa (és néha énekese), Ted Poley került. Újra kísérletet tettek egy demó elkészítésére, és ezúttal egy szerződéshez is jutottak az Epic Records-nál. 1988-ban Pitrelli távozott a Danger Danger-ből. Nem sokkal később Mike Pont és Al Pitrelli összejöttek, hogy létrehozzák új felállásukat, a Hotshot-ot. Azóta Al Pitrelli más zenekarokban (Savatage, Megadeth, Asia, stb.) is játszott. Al Pitrelli a Danger Danger 2003-as válogatás-albuma, a 'Rare Cuts' nagy részén működött újra közre.

1989-ben a Saraya gitárosa, Tony „Bruno” Rey rövid időre csatlakozott, és debütáló albumuk egy részén játszott is, mielőtt visszatért eredeti bandájába. Andy Timmons helyettesítette és játszott a lemez többi részén, ami abban az évben jelent meg. Az album két slágert hozott, 'Naughty Naughty' és 'Bang Bang' címmel - közülük az előző az MTV Headbanger's Ball-jában is figyelmet kapott. A csapat turnéra indult a KISS, Alice Cooper, az Extreme és a Warrant előzenekaraként.

Ezután a banda stúdióba vonult Floridában, hogy felvegye a 'Screw It!' című lemezt 1991-ben. Az albumról két újabb slágerük lett; a 'Monkey Business' és az 'I Still Think About You', majd ismét turnézni indultak a KISS-szel. A turné után Kasey Smith otthagyta a bandát.

1993-ban az együttes befejezte a munkálatokat harmadik lemezén, 'Cockroach' címmel. Lévén a csapat kirúgta Poley-t, az énekes későbbi polgári perei meggátolták az album kiadását. Ezidőben Paul Laine-t felbérelte Ravel és West, mint új énekest, és újra felvették a vokálokat az új albumra. Amikor már épp ki akarták adni, az Epic úgy gondolta, hogy a legjobb, ha félreteszik a lemezt. Nem sokkal később a banda és a kiadó útjai elváltak. Ráadásul a gitáros Timmons távozott az együttesből, hogy szóló-karrierbe kezdjen. Azóta Timmons gitározik Kip Winger (Winger) szólólemezein.

Ravel és West később létrehozta saját kiadóját, a Low Dice Records-t, és elkezdtek új albumukon dolgozni Laine-nel. Végül 1995-ben kiadták a 'Dawn'-t, ami hangvételét tekintve komorabb és visszahúzódóbb lett. A lemezt a banda rajongói klubján, hírlevelén és honlapján keresztül is árusították. A csapat bevette a basszista Scott Brown-t, aki előzőleg szóló-előadóként játszott együtt Paul Laine-nel; majd pedig újabb turnéra indultak az Államokban.

A banda ezután visszavonult a stúdióba, majd 1998-ban kiadta a 'Four the Hard Way című nagylemezt. A lemez stílusilag visszatért a melodic hard rock műfajhoz, ami híressé tette őket korábban. Két korábbi tag, Andy Timmons és Kasey Smith közreműködött a lemezen; a csapat pedig újra turnéra indult. 2000-ben megjelentették a 'The Return of the Great Gildersleeves' albumot.

2001-ben a csapat egyedülálló lépést tett, és az Epic-kel folytatott tárgyalások után kiadta a 'Cockroach'-ot, ami harmadik albumuk lett volna, de jogi ügyek miatt nem tudták korábban piacra dobni. Az album kétlemezes volt, mindkét verziót tartalmazta: egyet Laine-nel a mikrofonnál, egy másikat pedig Ted Poley-val. 2002-ben 'Naughty Naughty Christmas' című daluk szerepelt a Tim Allen-féle Télapu 2. című filmben. A 'Cockroach'-ot a 'Rare Cuts' követte 2003-ban, ami egy kiadatlan dalokból összeállított kollekció. 2004-ben Laine otthagyta a bandát és helyére az eredeti énekes, Poley került vissza. Bár a 2005-ben megjelent 'Live and Nude' CD-n - amit 2003-ban vettek fel - még Laine énekelt. 

A régi-új felállás első albuma a 'Revolve' 2009. szeptember 19-én jelent meg, a Frontiers Records kiadónak köszönhetően. Ezen az albumon mutatkozott be a Danger Danger színeiben a Shotgun Messiah gitárosa, Rob Marcello. A 'Revolve' album kiadása egybeesett a banda (azóta kultikussá vált) debütáló albumának 20. évfordulójával. Az új lemez - 18 év után először - újra a toplistákra repítette a Danger Danger-t.

Ettől függetlenül a csapat - a tagok egyéb elfoglaltságai / projektjeinek tevékenységei miatt - immáron egy évtizede nem hallat magáról; attól eltekintve, hogy az eredeti felállás (azaz Ted Poley, Bruno Ravel, Steve West, Andy Timmons és Kasey Smith 2014-ben összeálltak egy kisebb turné erejéig.

Paul Laine, Bruno Ravel, Rob Marcello és Steve West néhány éve a The Defiants együttes színeiben tevékenykednek; míg Ted Poley elsősorban szólóban és a Tokyo Motor Fist frontembereként dolgozik.


Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás