Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [477. rész]


2020-01-25

Apokaliptikus black-punk zenével készültünk erre a hétvégére!

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 477. rész

ALFAHANNE - 'Atomvinter'

A tagok saját definíciója szerint "alfapokaliptikus rockot" játszó banda a black metalt, a klasszikus rockot és a punk stílust vegyíti, némi gótikus beütéssel. Az Eskilstuna városából származó csapat 2010-ben alakult. Azóta kialakították sajátos stílusukat, aminek köszönhetően a rajongók és a kritikusok világszerte nagyra méltatják lemezeiket. Ehhez hozzájárult az is, hogy az Alfahanne a kezdetektől fogva neves extrém metal-zenészeket csábított köreibe: első két albumukon vendégszerepelt többe közt a Taake-ből ismert Hoest; a Shining mestere, Niklas Kvarforth; a Helheim-es V’gandr; a Kvelertak frontembere, Erlend Hjelvik; Spellgoth a Horna zenekarból; és Nattfursth a Sorhin-ból. Természetesen a koncertek alkalmával is rendszeresen all-star skandináv felállással lepik meg a rajongókat.

"Ha a zenénket hallgatod, nem érzel örömöt, nem érzel fájdalmat; egyszerűen csak érzel" - közölték az alapítók: Pehr Skjoldhammer énekes-gitáros, Fredrik Sööberg gitáros, Niklas Åström dobos és Jimmy Wiberg basszusgitáros, akik korábban olyan underground black metal zenekarokban tevékenykedtek a '90-es évek elején, mint a Vinterland vagy a Maze Of Torment.

Az Alfahanne első nagylemeze, a 10-számos 'Alfapokalyps' 2014 februárjában jelent meg, a Dark Essence Records jóvoltából. Ezt követte egy évvel később a 'Blod Eld Alfa', aminek révén még szélesebb körökben felfigyeltek a bandára.

A harmadik Alfahanne albumot az Indie Recordings adta ki, 'Det Nya Svarta' címmel, 2017. április 7-én.

A frontember, Skjoldhammer ekkoriban elmondta, hogy az Alfahanne továbbra is folytatja "az emberiség sötét oldalának feltérképezését": "Az Alfahanne dalszövegei meglehetősen személyes hangvételűek, de van benne némi mocskosság is. Ha belemélyülsz a dologba, te is felfedezhetek az értelmet; vagy legalábbis megértheted, mire gondoltam, miközben írtam a nótákat. Az Alfahanne szíve sosem fog jobbra, sem balra húzni; politikai témákról egyáltalán nem is fogunk írni... Ez alól talán kivétel - ami közel áll a szívünkhöz -, az egyenlő bánásmód és emberijogi témák; lévén jómagunk úgy gondoljuk, hogy a világon minden és mindenki egyenlő és egyforma... egyformán használhatatlan".

A 'Det Nya Svarta' albumot a 2019-es 'Atomvinter' nagylemez követte. Az "Alfapokalipszis öt lovasa" tehát a tavalyi évben visszatért, és beindították a negyedik fejezetet a teljes kihalás felé, egyáltalán a semmi felé. A halál-kultusz úgy ismert, mint Alfahanne: ez egy sötét, sátáni és halálos kultúra, a black metal, a punk, a 80-as évek új hullámának, a gótikus zenének és a régi jó rock ’n’ roll-nak az egyedi keveréke. Ennek köszönhetően mélyebben eljuthat a soha véget nem érő, minden eddiginél nagyobb ürességbe. Az “Atomvinter” 9 dalt foglal magába, izgalmas gitár témákkal, pazar énekkel és táncolható ritmusokkal. Az album egy mestermű. Idő közben egyesítették erőiket olyan egyéniségekkel, mint Hoest és Nag, hogy elég erős szövetséget alkossanak a világ újbóli letiprására, meghódítására. A kör teljes, a felhők összegyűlnek felettünk, minden ami él meg fog halni!


Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás