Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG
DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Hírek

WHITE STONES - új death metal bandában tűnt fel az Opeth basszusgitárosa, Martin Mendez; itt az új klipes dal, a 'Rusty Shell'!


2020-03-12

Martin Mendez, az Opeth basszerosa White Stones néven alapított új death metal-projektet. ami 'Kuarahy' címmel adja ki debütáló albumát március 13-án.

Martin Mendez új bandáját a Nuclear Blast igazolta le. A kiadó közleménye szerint "aki szereti a régi Opeth / Morbid Angel albumokat, annak be fog jönni ez a szörnyeteg is".

A White Stones debütáló albuma, a 'Kuarahy' munkálatai abban az egy évben zajlottak le, amikor az Opeth végzett előző albuma, a 'Sorceress' promóciós turnéjával.

Mendez elmondta: "Mindig otthon írom a zenéket, de még sosem volt akkora önbizalmam, hogy ilyesvalamivel előálljak. Az általam írt dalokat korábban sosem mutattam meg senkinek; még Mikael-nek [Åkerfeldt, az Opeth énekes-dalszerzője] sem. Sőt, konkrét elképzeléseim sem voltak; egyszerűen csak előálltam egy önálló dallal, ami nagy sikert aratott köreimben. A White Stones-nak egyébként semmi köze nincs az Opeth-hez - egyik sem függ a másiktól, semmilyen tekintetben sem... Szóval amikor megmutattam a 'Kuarahy' kezdetleges dalait Mikael-nek, pozitív visszajelzést kaptam: barátom boldog volt, hogy önállóan is képes vagyok ilyesmire. Az Opeth-ben mindenkinek vannak mellék-projektjei; szóval én sem maradhatok ki a dologból. Arról nem is beszélve, hogy olyan sokat turnézunk a srácokkal, hogy jól esik néha valami mást, valamit új dolgot művelni. A White Stones egyértelműen megújította energiámat és feltöltött engem".

A zenekart Mendez uruguayi szülőhelye nyomán nevezte el. Ez a lemez tehát a zenész gyökereihez való visszatérését képviseli, mind zenei, mind személyes tekintetben. Mendez felfedezte ősei elhagyatott ösvényeit; méghozzá az általa imádott és nagyra tartott zenei stílus, a death metal műfaj révén.

"Még mindig szoros kapcsolat fűz engem Uruguayhoz" - mondta a zenész. "Ezért olyan zenét akartam írni, ami ehhez a kapocshoz köthető: az uruguayi zászlón szerepelő Napot alakítottuk át a White Stones logójává, és egyéb kisebb-nagyobb dolgokat kapcsoltunk gyökereimhez. A "kuarahy" kifejezés pedig az uruguayi őslakosok szava, amit a Nap megfogalmazására használnak".

A 'Kuarahy' albumot a barcelonai Farm Of Sounds Stúdióban vették fel. A producer maga Martin Mendez volt; míg a keverést és a maszterizálást Jamie Gomez végezte el, a londoni Orgone Stúdióban.

A 'Kuarahy' albumot március 13-án adja ki a Nuclear Blast, az alább látható borítóval és dallistával:

01. Kuarahy (1:24)
02. Rusty Shell (4:25)
03. Worms (3:57)
04. Drowned In Time (5:17)
05. The One (4:34)
06. Guyra (4:45)
07. Ashes (4:04)
08. Infected Soul (5:59)
09. Taste Of Blood (4:10)
10. Jasy (2:48)

Az első két single-dal, a 'Worms' hivatalos videoklipje lentebb megtekinthető, ízelítőképpen az album előrendeléséhez.

"Végre eljött az idő, hogy bemutassuk az album első darabkáját. Izgatottan osztjuk meg veletek ezt a számot - reméljük, tetszik mindenkinek! Üdv!" - mondta Mendez.

Lentebb elérhető a 'Drowned In Time' és a 'Rusty Shell' dalok szöveges videója is:

A White Stones első fellépése március 20-án lesz esedékes, a hollandiai Eindhovenben megrendezendő Prognosis Fesztiválon.


Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás