Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

FATAL OPERA - a klasszikus Megadeth-felállás háromnegyede állt össze a néhai banda utolsó albumán


2020-01-29

Az 1991 és 1999 között működött, floridai technikás thrash / speed metal projekt, a Fatal Opera idén nyáron kiadja 23 éve várt, utolsó lemezét.

A "poszt-Megadeth projektként" működött Fatal Opera zenekart Andy Freeman énekes-billentyűs, Stew Samuelson és Billy Brehme gitárosok, Travis Karcher basszusgitáros és Gar Samuelson dobos alapította 1991-ben. A banda debütáló albuma 1994-ben jelent meg; '97-ben pedig kiadták ennek folytatását, a 'The Eleventh Hour'-t.

1999-ben feloszlott a Fatal Opera, de 20 évvel később újra összeálltak a maradék tagok, hogy megjelentessék "elhagyatott" utolsó lemezüket, ami stílszerűen a 'Fatal Opera III' címet kapta.

A 2020 nyarán (a Combat Records jóvoltából) megjelenő 'Fatal Opera III' albumon egy exkluzív Megadeth-felállás gyűlt össze: vendégként szerepel rajta az egykori Megadeth gitáros Chris Poland és a jelenlegi basszer, David Ellefson (a két zenész a 'The Raven' című dalban működik közre, ami a Poland / Ellefson / Samuelson trió első hivatalos felvétele a Megadeth klasszikus 'Peace Sells... But Who’s Buying' albuma óta). Mellettük a The New Yorkers basszusgitárosa, Robbie “Pags” Pagliari is szerephez jutott (a The New Yorkers Poland és Samuelson Megadeth előtti jazz-fusion projektje volt). A 'The Raven' című dalban továbbá vendégként vokálozik Ellefson munkatársa / a Combat Records társ-elnöke, Thom Hazaert is.

A 'Fatal Opera III' a banda örökségének utolsó fejezete; konkrétan ezen az albumon hallhatók az 1999-ben elhunyt Gar Samuelson utolsó felvételei. Lévén a dobos halála után feloszlott a Fatal Opera, a banda már nem tudta befejezni a dalok munkálatait. Egészen mostanáig... 20 évvel később ugyanis - köszönhetően Andy Freeman énekes / producer / hangmérnöknek és az életben maradt tagok közreműködésének - végre elkészült az utolsó Fatal Opera album, ami egyfajta főhajtásként szolgál Gar Samuelson élete és munkássága előtt.

Andy Freeman így nyilatkozott: "Hosszú ideig tartott, de most végre elkészültünk; befejeztük bandánk utolsó albumát. Hatalmas megtiszteltetés volt számunkra, hogy David-del és Thom-mal dolgozhattunk együtt - nélkülük nem is jöhetett volna létre ez a lemez. Arról nem is beszélve, hogy Chris és David újonnani összehozása Gar dob-játékával, beteljesített és felülmúlt minden elvárást. Nagyon örülünk, hogy végre napvilágot láthat ez az album, és reméljük, hogy a rajongók is elégedettek lesznek azzal, amit hallanak".

David Ellefson hozzátette: "Gar volt az egyik leginkább unortodox, leginkább kiszámíthatatlan és zenészileg legtehetségesebb fickó, akivel valaha is együtt játszottam. Öröksége az idő múlásával válik még szebbé, még teljesebbé. Számomra is nagy megtiszteltetés, hogy posztumusz formában együtt szerepelhetek vele ezen a lemezen; ezzel is fejet hajtván az ő tehetsége és itt hagyott öröksége előtt".

A 'Fatal Opera III' albumot a nyár folyamán adja ki a Combat Records. Friss hírek, további részletek, ízelítők hamarosan...


Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás