Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Hírek

ACHERONTAS - 8. nagylemezével tért vissza az okkult görög black metal banda; végighallgatható a 'Psychic Death - The Shattering of Perceptions'!


2020-06-26

A görög, "retro rockzenével megspékelt, okkult black metal zenében utazó" Acherontas 'Psychic Death - The Shattering of Perceptions' címmel adja ki új albumát június 26-án, az Agonia Records révén.

Miszticizmus, mágia, okkult művészetek és rituálék - ezek az Acherontas zenekar imázsbeli / muzikális / dalszövegi hajtóerejének főbb elemei. A bandát a kritikusok a "New Wave of Greek Black Metal" mozgalom elsőszámú képviselőjeként tartják számon, de ettől független nagy hatással volt zenéjükre az eredet "hellén metal-színtér", valamint a '70-es évek retro rockzenéje és a keleti filozofizmus is.

Az Acherontas-t 1996-ban keltette életre az énekes-gitáros V.Priest, akinek révén a "Drákói Vér ősi sumér rejtelmeinek mágikus boszorkány-gyülekezetévé" varázsolta a projektet. A banda állítása szerint "ősi forrásból szerzett tradíciók vezetik az utat az Acherontas asztrális vámpírizmusa, Kabbalah-hite és luciferi mágiája előtt". V. Priest elmondta, hogy "a valódi boszorkányság nem egy művészeti ág, hanem egyfajta tudmány... A bátorsághoz tudás kell; az akarathoz pedig bátorság. Ahhoz, hogy birodalmakat igázzunk le és foglaljunk el, csendben kell maradnunk. Mi TÉNYLEGESEN létezünk, de csak azok szemében, akik képesek LÁTNI".

A banda új, nyolcadik nagylemeze, a 'Psychic Death - The Shattering of Perceptions' Görögországban, Németországban és az Egyesült Királyságban került rögzítésre, a banda saját stúdióiban (a "boszorkány-gyülekezet vad folyosói között"). A lemez produceri és hangmérnöki munkái a Pentagram Stúdióban zajlottak, George Emmanuel (Lucifer's Child, ex-Rotting Christ) közreműködésében. Az album borítóját Chris Undirheimar (Blood And Fire Ritual Art Studio) készítette.

Az Acherontas közleménye így szól az új album kapcsán: "Két évvel a 'Faustian Ethos' megjelenése után az Acherontas gyülekezete visszatér egy újabb monumentális albummal. Kétségkívül ez az eddigi legkiforrottabb, egyben legváltozatosabb anyag bandánk sokoldalú, 23 éves diszkográfiájában. Ez a lemez a zenekar végleges hangzásának, kiforrott lelkületének és témáinak manifesztója; az istenné válás ősi útjainak utolsó állomása...".

Az Agonia Records június 26-án adja ki az új albumot, az alább látható borítóval és tracklistával:

01. Paradigms Of Nyx
02. Κiss The Blood
03. The Brazen Experimentalist
04. Psychic Death (The Shattering Of Perceptions)
05. Coiled Splendor
06. The Offering of Hemlock
07. Sermons Of The Psyche
08. Μαγεια των καθρεφτων (Magick Of Mirrors)

Íme a 'The Offering Of Hemlock' dal szöveges videója és a 'Kiss The Blood' című szám, valamint a hivatalos album-előzetes:

Az albumot a megjelenés napján tették közzé teljes egészében:

Az Acherontas felállását az énekes-gitáros V.Priest, a gitáros Saevus H., a basszer Hierophant, a ritmusgitáros Indra és a dobos Dothur alkotja.


ACHERONTAS - 8. nagylemezével tért vissza az okkult görög black metal banda; végighallgatható a 'Psychic Death - The Shattering of Perceptions'!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás