Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG
DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Hírek

MACBETH - ötödik nagylemezével tér vissza a legendás német metalbanda; itt a 'Gedankenwächter' címadó dala!


2020-03-24

A német legendák új albuma 'Gedankenwächter' címmel lát napvilágot március 27-én, a Massacre Records jóvoltából.

A Macbeth ötödik stúdiólemeze Patrick W. Engel hangmérnök társaságában készült el, mint a 2015-ös 'Imperium' album folytatása. A lemez borítóját Artem Demura készítette.

A 'Gedankenwächter' megjelenik digipak CD-n, limitált LP-n, box-szettben valamint letöltés és stream formájában.

01. Friedenstaube
02. Krieger
03. In seinem Namen
04. Wolfkinder
05. Daskalogiannis
06. Neue Welt
07. Brandstifter
08. Hexenhammer
09. Gedankenwächter
10. Demmin

Az album címadó dala itt hallgatható meg:

A lemezbemutató turné eredeti dátumai és állomásai itt találhatók meg, de mivel a körút - a globális koronavírus-járvány okán elmarad, a banda május 25-én, 21 órakor élőben fogja közvetíteni a teljes lemezt, egy nürnbergi rádió-csatornán (Hendrik's Heavy-Stunde), ahol a gitáros Ralf és a dobos Steffen is jelen lesz, hogy válaszoljon a hallgatók kérdéseire.

A Macbeth az egyik első heavy metal banda volt, ami az egykori NDK területén alakult. 1987 és 1989 között a zenekar Caiman néven működött; lévén a Macbeth nevet nem engedélyezték a kelet-német hatóságok. A rendőrség és a Stasi még így is intenzív felügyelet alatt tartotta a banda Erfurt-környéki koncertjeit. A Macbeth / Caiman végül 1989-ben feloszlott, miután a banda énekese, Detlev Wittenburg öngyilkosságot követett el (felakasztotta magát egy Erfurt melletti erdőben). Első visszatérésük ideje 1993-ban volt esedékes; azonban ez rövid ideig tartott, mivel a dobosuk, Rico Sauermann is véget vetett életének (leugrott egy felhőkarcoló 22. emeletéről). Végül 2002-ben alakult újjá a csapat, megújult felállással. Első hivatalos nagylemezük 2006-ban jelent meg. Ezt négy további stúdióalbum követte; 2020-ban pedig eljön az ötödik sorlemez ideje is.


Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás