Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [481. rész]


2020-02-08

Ma a reneszánsz folk-rock zene zászlóvivő együttese zenél rovatunkban.

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 481. rész

BLACKMORE'S NIGHT - 'The Moon Is Shining (Somewhere Over The Sea)'

A Blackmore’s Night egy angol reneszánsz folk-rock együttes, amelynek élén Ritchie Blackmore gitáros és Candice Night énekesnő áll.

Az együttes gyökerei 1989-ig nyúlnak vissza, amikor Candice Night egy New York-i rockrádiónál dolgozott. Richie Blackmore-ral (akkori Deep Purple-taggal) egy futballmeccsen találkoztak először. Ezt követően Richie Blackmore és Candice Night a magánélet terén is egymásra találtak, és rádöbbentek, hogy mindketten szenvedélyesen vonzódnak a reneszánsz iránt.

Richie Blackmore 1993-ban otthagyta a Deep Purple zenekart, 1995-ben pedig a 'Stranger in Us All' album jelentette első közreműködésüket. Ezt követően eldöntötték, hogy a reneszánsz zenét megpróbálják bevonni a kortárs zenébe, és megismertetni a mai közönséggel. Így 1997-ben megalakult a Blackmore’s Night, amelynek Candice Night lett front-énekesnője.

Bemutatkozó lemezük, a 'Shadow of the Moon' óriási sikert aratott, kimondottan Európában. Ezt követő lemezeken - főként a 'Fires at Midnight' albumon - fellelhető a rockgitár-hangzás, s mindez továbbra is követve a folk-rock vonalat. Az idők során Candice Night az ének mellett különböző reneszánsz hangszereket is bevont előadásába. Az együttes reneszánsz fesztiválokon, vásárokon vett részt, emellett pedig egy kastély-turné keretén belül járta végig Európát.

Az együttes 2008 júniusában adta ki 'Secret Voyage' lemezét, amely középkori és kortárs dalokat egyaránt tartalmaz. 2008. október 5.-én Candice Night és Richie Blackmore 19 év együttélés után házasságot kötöttek. Ez Blackmore negyedik házassága.

2010-ben jelent meg 'Autum Sky' névre keresztelt albumuk; 2013-ban pedig a 'Dancer and the Moon'. Ez utóbbi albumon olyan előadók feldolgozásai kaptak helyet, mint Randy Newman ('I Think It's Going to Rain Today'), a Uriah Heep ('Lady in Black') és Blackmore egykori bandája, a Rainbow song ('Temple of the King').

A legutóbbi Blackmore's Night album 'All Our Yesterdays' címmel látott napvilágot, 2015. szeptember 18-án.

Blackmore és felesége, Candice Night a 2017-es évben ünnepelte nagysikerű, reneszánsz stílusú rockbandája, a Blackmore's Night fennállásának 20. évfordulóját. A zenekar ennek apropójából kiadott egy speciális anyagot, amit 'Winter Carols' címmel ajándékoztak a rajongóknak, barátoknak, családtagoknak. A 'Winter Carols' a legjobb ünnepi dalokat tartalmazza; méghozzá abban a formában, ahogy azt eredetileg évszázadokkal ezelőtt előadták. A Blackmore's Night már 2017. szeptember 22-én kiadta digitálisan a karácsonyi lemezt (október 13-án CD-n is), melyen az évek során felvett ünnepi nóták mellett három vadonatúj felvétel is helyet kapott ('Deck The Halls', 'God Rest Ye Merry Gentlemen', 'Oh Christmas Tree').

A Blackmore's Night ezen felül kiadott egy 'To the Moon and Back: 20 Years and Beyond…' című, két-lemezes válogatás-albumot, megünnepelvén a Blackmore's Night máodik évtized-fordulóját. A 'To the Moon and Back' című kiadványra nem mellesleg három vadonatúj szerzemény is felkerült: az egyik a 'Ghost Of John', amiben először énekel a pár 6 éves kislánya, Autumn Blackmore; a másik Blackmore újonnan rögzített, 'Land Of Hope and Glory' című dala (ami eredetileg egy brit patrióta himnusz az 1902-es évből), a harmadik pedig a híres Rainbow-klasszikus, az 'I Surrender' Blackmore's Night-féle feldolgozása (ez utóbbi kettőt nemrégiben egyébként Blackmore a Rainbow színeiben is újrarögzítette - erről bővebben itt írtunk). A speciális kiadványon ezek mellett a Blackmore's Night egyes közönség-kedvenceinek ('Moonlight Shadow', 'Somewhere Over The Sea', 'Coming Home', 'Writing On The Wall') újrarögzített változatai, valamint olyan régi klasszikus eredeti verziói is helyet kaptak, mint a 'Shadow Of The Moon', a 'Ghost Of A Rose', és az 'Under A Violet Moon'. A válogatás-albumot a 'Home Again' című szám lendületes koncert-változata teszi teljessé; nem is beszélve a multimédiás fotó-galériákról, színfalak mögötti felvételekről és soundcheck-videókról!

Időközben Ritchie Blackmore - új felállással - újjáélesztette a legednsá Rainbow zenekart, de a hírek szerint a Blackmore's Night sem pihen; ugyanis 2020 második felére új reneszánsz-rock album várható a házaspártól!


Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás