Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Hírek

HAISSEM - hallgasd meg az ukrán melodic black metal-projekt új dalait!


2020-02-29

'Kuhaghan Tyyn' címmel jelenik meg az ukrán Haissem új albuma március 22-én.

A Haissem projektet 2014-ben alapította Donyeckben Andrey Tollock, az egyetlen tag. A Haissem alapvetően a '90-es évek melodic black metal zenéjének felelevenítésén dolgozik, de Andrey kísérletezésképpen egyéb zenei elemeket is belevisz dalaiba.

A Haissem első albuma 'Maze of Perverted Fantasies' címmel jelent meg 2016 áprilisában. Ezt követte a 2017-es 'Hatavism', ami limitált példányszámú kazettán jelent meg. 2018-ra elkészült a Haissem harmadik ópusza, a 'Panacea for a Cursed Race', ami szintén megjelent kazettán. A 2019-es évben továbbá napvilágot látott a 'Demonotone' album, melyen a 'Hatavism'-ről lemaradt nóták kaptak helyet - ezek a számok kísérletezésképpen death metal stílust is képviselnek, köszönhetően a két vendég-vokalistának, Denis Schwan-nak (eredeti nevén Zhora Bredor) és Dmitriy Kufley-nek (Datura, Stalino, Imitation). Tavaly júniusban megjelent az 'Amputears' című EP, ami a korábbiaknál atmoszférikusabb, billentyű-orientált zenét képvisel, depresszív dalszövegekkel felszerelve. 2019 novemberében a Haissem szerződést kötött az orosz Satanath Records kiadóval, akik 2020. március 6-án dobják piacra a projekt 6. alkotását, a 'Kuhaghan Tyyn'-t (aminek jelentése: "A gonosz lélek").

A 'Kuhaghan Tyyn' dalszerzői munkálatai párhuzamosan zajlottak a 'Panacea for a Cursed Race' album megírásával - az új lemez tehát a Haissem 2018-as nagylemezének a folytatása. Miután a gitárok és a vokál-témák rögzítésre kerültek, a művész gazdag szintetizátor-témákkal is ellátta a nótákat; sőtmitöbb session-zenészeket is bevont a munkálatokba: Andrey dalszerző társa Vitaly Dorofeev (Vetkin Records) volt; vendégként pedig Alexandra Zima csellista, Alyona Malytsa énekesnő és D. Vander hárfás szerepel az egyes dalokban. A végeredmény a Haissem eddigi leghangulatosabb és legsötétebb albuma lett, ami garantáltan letaglózza majd a black metal minden stílus-ágának rajongóját.

Íme a Mary Kankava (Hellcatfairyart) által tervezett lemezborító és a dallista:

01. Black Tide Dominion
02. Arcanum
03. Aokigahara
04. Кuhаҕан Тыын

Az 'Aokigahara', a 'Black Tide Dominion' és az 'Arcanum' című tétel lentebb meghallgatható, ízelítőképpen az album előrendeléséhez, amit itt lehet leadni.

Bővebb infók, hírek a Haissem projektről: www.facebook.com/haissemband


Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás