Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Hírek

MÖRK GRYNING - 15 év után jön az album; itt a 'Hinsides Vrede' első előzetese!


2020-07-28

A legendás svéd black metal banda újonnani lemezszerződést kötött a Season Of Mist kiadóval.

A 2005-ben feloszlott Mörk Gryning 2016-ban tért újra vissz a színtérre. Az elmúlt néhány évben olyan fesztiválokon adtak koncerteket, mint a német Party San Open Air vagy a holland Eindhoven Metal Meeting. Most, 15 évvel legutóbbi albumuk, a 2005-ös, bandáról elnevezett anyag megjelenése után ismét stúdióba vonult a csapat. Nem mellesleg új lemezszerződést is kötöttek; méghozzá a Season Of Mist Records-szal.

"Az alvók többé nem alszanak. A holtak többé nem nyugszanak békésen. Hosszú évek teltek el nyugalomban, de a káosz lángjai most újra felcsapnak, hogy begyújtsák szívünk és lelkünk tüzét. Büszkén jelentjük, hogy új albumunkat a Season Of Mist égisze alatt adjuk ki. Amellett, hogy ennél a kiadónál egy rendkívül erős művész-gárda szerepel, professzionalizmusukról és őszinte munkájukról is ismertek".

"Az új albumot a Mörk Gryning eredeti tagjai - Goth Gorgon és Draakh Kimera - alkotta meg, de olyan tagok is közreműködtek, akik a későbbi kiadványainkon játszottak fontos szerepet. Zenei tekintetben visszatértünk debütáló albumunk, az 1995-ös 'Tusen år har gått...' dallam-központú, ütős erejű stílusához, és ezt spékeltük meg pokoli blastbeat-ekkel, epikus, pogáy ritmusokkal és akusztikus átkötő témákkal. Könyörtelen csapást mérünk a civilizált világra, és rabiga alá hajtjuk a túlvilág légióit. Csatlakozzatok a vad forgataghoz!".

Mint most kiderült, a Mörk Gryning visszatérő albuma 'Hinsides Vrede' címmel jelenik meg, 2020. október 23-án, pénteken. Ennek kapcsán a továbbiakat fűzte hozzá a közleményhez a banda: "Büszkén jelentjük be, hogy végre elkészült az új album! Sokat kellett rá várni, de az éhség ezentúl sem apad egy fikarcnyit sem. Ez a lemez visszanyúlik bandánk gyökereihez: brutális és dallamos; sötét és eufórikus egyaránt. Készüljetek fel, mert az örvény hamarosan újra felkap titeket!".

A 'Hinsides Vrede' album dallistája így néz ki:

01. The Depths Of Chinnereth
02. Fältherren
03. Existence In A Dream
04. Infernal
05. A Glimpse Of The Sky
06. Hinsides
07. The Night
08. Sleeping In The Embers
09. For Those Departed
10. Without Crown
11. Black Spirit
12. On the Elysian Fields

A lemez a Mörk Gryning eredeti felállása - vagyis Draakh Kimera énekes-gitáros-dobos, Goth Gorgon basszer-gitáros-vokalista és Avathar szólógitáros - rögzítette. Mellettük besegített a munkálatokba C-G dobos (a 'Fältherren' és a 'Black Spirit' dalokban), Aeon háttér-voklista / zongorista (a 'For Those Departed' és az 'On The Elysian Fields' dalokbabn), valamint Laura Ute énekesnő (a 'Black Spirit' dalban).

Az album első ízelítője egy vizualizációs videót, amit Guilherme Henriques készített:

A Mörk Gryning idén tavasszal első alkalommal indult volna észak-amerikai turnéra, de ez a körút a globális koronavírus-járvány miatt végül elmaradt. A svéd banda az elmúlt években olyan világhírű európai fesztiválokon lépett színpadra, mint a német Party San Open Air vagy a holland Eindhoven Metal Meeting; nemrég pedig bejelentették történetük legeladő észak-amerikai körútját, mely eredetileg az április 30.-i, brooklyni Art Noir Extreme Fest II rendezvényen vette volna kezdetét. Ezt követően, május elején hat további amerikai koncertet is lebonyolított volna a banda, de az egész turnét el kellett halasztani a jövő évre.

Hamarosan jönnek a friss hírek az új album és a lemezbemutató turnék kapcsán...


MÖRK GRYNING - 15 év után jön az album; itt a 'Hinsides Vrede' első előzetese!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás