Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG
DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Hírek

DIE KREATUR nevezetű duóban álltak össze az Oomph! és a Lord Of The Lost énekesei - májusban jelenik meg a 'Panoptikum' című debüt-album


2020-03-25

A Napalm Records jelentette be az új duó leigazolását. "Két fej, két hang, két személyiség - ez a Die Kreatur együttes".

Az elmúlt hetekben a rajongók csak találgatni tudtak, kik is lehetnek a kísérteties duó tagjai. Most azonban megoldódott a rejtély: két német énekes, Dero Goi (Oomph!) és Chris Harms (Lord Of The Lost) egyesítette erejét, hogy életre keltse ezt a szörnyeteget, amit Die Kreatur-nak hívnak. Az új projekt egy "garantáltan egetrengető, földrázó" debütáló albummal készült, amit a Napalm Records fog a világra szabadítani 2020. május 22-én, 'Panoptikum' címmel.

"Nagyon boldogok és büszkék vagyunk, hogy legfiatalabb projektünk, a Die Kreatur immáron a Napalm Records szárnyai alá tartozik! Lévén mindkettőnknek hosszú múltra visszatekintő tapasztalata van a Napalm-mal (az Oomph! és a Lord Of The Lost színeiben), kitörő örömmel vágtunk bele partnerünkkel a közös munkába!" - Dero Goi & Chris Harms.

A 'Panoptikum' album egy újabb mérföldkő mindkét előadó karrierjében, illetve a Neue Deutsche Härte / goth-rock színtérre levetítve egyaránt. A stílusát tekintve sokszínű és változatos album alapvetően sötét és borongós atmoszférával rendelkezik; a dalok egyaránt hatnak meglepetésként és üdítően a hallgatókra. Goi és Harms közös munkája egy "boszorkányos, zord hangvételű, egyben fülbemászó dal-kollekció"

A 'Panoptikum' kapcsán így hangzik a banda közleménye: "A 'Panoptikum' egy rejtélyes, sötét és komor zenei kaland, ami az 1920-as évek fénytelen utcáinak, sikátorainak hangulatát eleveníti fel, ahol mindenféle őrültek és torz lények mászkálnak szabadon. A valódi gonosz azonban az árnyék mögött vár mindenkire, normális embernek látszó maskarába fedve arcát, eltakarván valódi, mocskos és könyörtelen énjét. A 'Panoptikum' egy dekadens, romlott és gyenge társadalom szívtelen reflekciója. Vajon meddig vagyunk képesek viselni a saját gonosz álarcunkat?".

 

A tracklista:
01. Die Kreatur
02. Kälter Als Der Tod
03. Unzertrennlich
04. Durch Die Nacht
05. Zwei 100%
06. Schlafes Braut
07. Untergang
08. Mensch / Maschine
09. Was Mir Am Wichtigsten Ist
10. Benutz Mich
11. Glück Auf!
12. Gott Verdammt

Az album deluxe változatának bónuszaként ugyanez a dal-kollekció jelenik meg, 'Panoptikum 1920' névre átkeresztelve. Ezen az extra CD-n az eredeti dalok húszas évekbeli, zongorával és két vokál-mikrofonnal rögzített swing-változata hallható. Bővebb infók a kiadvány előrendeléséről itt találhatók.

Íme a bandáról elnevezett dal hivatalos videoklipje:

A Die Kreatur 2020 szeptemberében indul német turnéra, aminek beosztása a banda Facebook-oldalán található meg.


Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás