Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [483. rész]


2020-02-15

Ma egy újonnan alakult, egyedi stílusú amerikai metalbandát promótálunk... még ha erre nincs is szükség, mert a zene és a sikerek magukért beszélnek!

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 483. rész

IDLE HANDS - 'A Single Solemn Rose'

Az Idle Hands egy amerikai heavy / gothic metal banda, amit 2017-ben alapítottak a feloszlott Spellcaster együttes tagjai. Az Idle Hands-et Gabriel Franco énekes-gitáros / dalszerző vezeti - mellette három másik ex-Spellcaster tag (Sebastian Silva és Cory Boyd gitárosok, valamint Colin Vranizan dobos) és a Vault Dweller egykori basszusgitárosa, Brandon Hill alkotja a felállást.

Franco a következőket nyilatkozta: "Éveken keresztül egy közepesen sikeres bandában basszusgitároztam [ez volt a Spellcaster], ami kívülről jól nézett ki, de belülről kezdett szétesni. Tanácstalanság és lustaság uralta azt a bandát. Konkrétan rémálom volt összehozni egy próbát. Eközben én azonban megírtam saját dalaimat, vokálokat és dallamokat tettem rájuk; mindent készre vágtam. A banda tagjainak tetszett, amit hallottak, ezért elkezdtünk megváltoztatni néhány dolgot... Akkori énekesünk nem foglalkozott különösebben a dologgal, így ezek a dalok majdnem el lettek baszva. Az embereknek viszont bejött, amit hallottak, de én tudtam, hogy ennél több van ezekben a nótákban... Majd a Spellcaster darabjaira hullott - ahogy azt mindannyian sejtettük. 7 év kemény munkája lett oda, köszönhetően a rossz kommunikációnak, az egónak és a bizonytalanságnak. Én viszont tudtam, hogy ez lesz a kezdete valami újnak. Jómagamnak kellett átvenni a stafétabotot és átülni a dalszerző pozíciójába. Így született meg az Idle Hands".

Az új banda első terméke 2018 elején látott napvilágot: ez votl a 'Blade And The Will' című szám, amit elküldtek különféle kiadóknak, de egyiknek sem nyerte el a tetszését. Nem úgy, mint az underground metalzenei közönségnek! Miután a banda kiadta következő, 'By Way Of Kingdom' című számát, még nagyobb érdeklődés vette körül őket a rajongói színtéren, de a zeneipar továbbra sem figyelt fel rájuk. Miután David Kimbro basszusgitáros belépett a felállásba, belevágtak a turnézásba, majd pedig saját költségükön kiadták a 'Don’t Waste Your Time' EP-t, ami egy 19 és fél perces "érzelmi hullámvasút". A globális heavy metal-szcéna ezután kapta fel a bandát: néhány hónapon belül európai menedzsmentjük és német lemezkiadójuk (Eisenwald Records) lett, illetve olyan bandák előzenekaraként léphettek fel, mint a Paradise Lost, a Tribulation, az Uada, a Jag Panzer, a Midnight, a Haunt és a Gaahl's Wyrd. A kritikusok egyöntetűen nagyra méltatták a banda egyedi hangzását, goth és new wave zenével ötvözött, old-school heavy metal stílusát. A csapat rögtön le is forgatott két videoklipet (a 'By Way Of Kingdom' és az 'I Feel Nothing' című számokhoz), majd bejelentették, hogy fellépnek néhány világhírű európai fesztiválon (Keep It True XXII, Muskelrock, stb.). Ezidő alatt olyan patinás rock-magazinok publikálták interjúikat és promótálták EP-jüket, mint a Kerrang!, a Decibel, a Metal Injection és a Metal Hammer. A Deaf Forever magazin konkrétan első helyére sorolta az év legjobb kiadványai között a 'Don’t Waste Your Time' EP-t.

Ekkor már nem volt megállás: 2018 novemberében - 4 hónappal a 'Don’t Waste Your Time' megjelenése után - a banda bevonult a legendás Oakland-i Sharkbite Stúdióba, ahol Zack Ohren (Machine Head) producerrel nekiláttak első nagylemezük, a 'Mana' munkálatainak.

A 'Mana' kapcsán Franco a következőket nyilatkozta: "A 'Mana' 8 hónapot foglal össze 40 percben. Minden egyes ébren töltött pillanatomat ezen album megírásával, kidolgozásával töltöttem, és most büszkén jelenthetem, hogy rettentően elégedett vagyok a végeredménnyel. Továbbá nagyon hálás vagyok, hogy ilyen nyitott, dolgozni akaró és szerető, tehetséges bandatársakkal zenélhetek. Mindannyian szörnyen keményen dolgoztunk ezeken a nótákon; őszinte érzelmeket fektettünk beléjük".

2018 novembere és 2019 januárja között zajlottak le a 'Mana' stúdiós utó-munkái (többnyire a portlandi Falcon Stúdió falai között), Gabe Johnston hangmérnök részvételével. Ekkoriban csatlakozott a csapathoz az új basszer, Brandon Hill; majd pedig észak-amerikai turnéra indultak, a Haunt és a Hellfire társaságában (melynek során néhány teltházas bulit is lenyomtak).

Ezután egy hónap szünet következett, majd Amszterdamba repült a banda, hogy részt vegyen a Northern Ghosts turnén (melyen a Gaahl's Wyrd, a Tribulation és az Uada volt a főzenekar). Annak ellenére, hogy egy javarészt black metalistákból álló közönség előtt játszottak, meglehetősen pozitív volt a fogadtatásuk. Néhány hónappal később visszatértek Európába; ezúttal egy 34 állomásos, 50 naposheadliner turné erejéig. Ennek keretében mutatkozott be a banda új gitárosa, Cory Boyd; Gabe pedig véglegesen átvette a frontmberi pozíciót. A csapat fellépett többek közt Budapesten is (a Robot klubban).

A 'Mana' album nagyjából ezzel egyidőben, 2019. május 10-én jelent meg. Az interneten és a nyomtatott sajtóban a lemez több mint 250 pozitív kritikát kapott; a Bandcamp-en több mint 100 ezren, a Spotify-on 18 ezren, a YouTube-on pedig közel 200 ezren hallgatták meg a nagysikerű debüt-albumot. A 'Mana' 1000 példányszámban bakeliten is legyártásra került - ebből minden példány elkelt egyetlen napon belül.

Az Idle Hands jelenleg soron következő turnéjára készül: 2020 márciusában és áprilisában újra Észak-Amerikában turnézik a csapat; méghozzá a legendás Mayhem és az Abbath előzenekaraként. Továbbra sincs tehát megállás, sem akadály Idle Hands előtt!

www.facebook.com/idlehandspdx


Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás