Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [484. rész]


2020-02-19

Klasszikus és modern hard rock zene dallam-kavalkádja, ausztrál módra

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 484. rész

WHITE WIDDOW - 'Cross To Bear'

A White Widdow egy ausztrál dallamos hard rock banda, ami 2007-ben alakult Melbourne-ben; viszont végső felállása 2008-ban állt össze - ennek vezére Trixxi Trash (Trent Wilson) basszusgitáros, Enzo Almanzi gitáros, valamint a Julez Mephisto (Jules Millis / ex-Tigertailz) énekes és Xavier Millis billentyűs testvérpár. A csapat 2009-ben adta ki első EP-jét; majd 2010-ben első nagylemezét. Második stúdióalbumuk 2011-ben látott napvilágot 'Serenade' címmel; a következő, 'Crossfire' című lemez pedig 2014-ben jelent meg. Ezeket követte a 2016-os 'Silhouette' és a 2018-as 'Victory'. Lemezeiket Európában és Nagy-Britanniában az AOR Heaven, Japánban a Rubicon Music, Koreában az Evolution Music, Ausztráliában és az USA-ban pedig a Dinner For Wolves kiadók gondozzák.

A tagok elmondása szerint legnagyobb hatással a Dokken, a Treat, a Survivor, a White Sister és az Aviator korai, AOR-orientált zenéje volt rájuk. Eredeti dobosuk, George Kristy 2013 decemberében saját kezével vetett véget életének - helyére átmenetileg egy helyi session-zenész, Jim Naish érkezett; jelenleg pedig Gavin Hill ül a felszerelés mögött. Eredeti basszusgitárosuk, Trent Wilson szintén 2013-ban vonult vissza a zenéléstől - az ő helyén jelenleg Ben Webster (ex-Spitfire Rain) áll.

A White Widdow rendszeresen turnézik hazájában, Ausztráliában és a világ más tájain is - felléptek már Angliában, Walesben, Svájcban, Németországban, Olaszországban, Svédországban, Görögországban és Spanyolországban; méghozzá olyan világhírű fesztiválok nagyszínpadain, mint a Firefest, a Heat Fest, a Rockingham vagy a Hard Rock Hell. Olyan legendás előadók előzenekaraként koncertezhettek már, mint a Night Ranger, a Warrant, a Stryper, a UFO, az FM, Jimi Jamison (Survivor), Steve Augeri (Journey), a Vixen, a Pretty Maids, a Nelson, a Heat, a Dare, a Treat, a Pink Cream 69, a Silent Rage, az Alien, a Ten, az Unruly Child, a Coney Hatch, a Strangeways, a Stage Dolls, a Keel, a Shakra és Ted Poley (Danger Danger).

Jules Millis énekes 2015-ben lépett ki másik bandájából, a Tigertailz-ből; így innentől fogva teljes mértékben a White Widdow-beli tevékenységeire fókuszálhat. A csapat 2018-ban ünnepelte fennállása 10. évfordulóját - ennek apropójából vették fel legutóbbi stúdiólemezüket, a 'Victory'-t, melyen a White Widdow tradícionális / klasszikus AOR zenéje hallható, a legendás Giuffria / White Sister-stílusú beütéssel megspékelve.

www.facebook.com/whitewiddowaor


Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás