Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Hírek

FIRES IN THE DISTANCE - dallamos death / doom metal Connecticut-ból; szeptemberben jelenik meg az 'Echoes of Deep November' című debüt-album


2020-07-20

A Connecticut-ból származó melodic death / doom banda, a Fires In The Distance 'Echoes of Deep November' címmel jelenteti meg debütáló nagylemezét szeptember 19-én, pénteken.

A Fires In The Distance együttes 2016-ban alakult, egyfajta instrumentális / experimentális death-doom projektként. A bandát a nagy múltú melo-death zenekar, az Archaic Decapitator három tagja alapította, akik később összeálltak a 60 Grit frontemberével, Kristian Grimaldi gitáros-énekessel.

A Fire In The Distance mostanra készült el hivatalos debüt-albumával, ami az 'Echoes of Deep November' címet kapta. Az album egy "érzelmekben gazdag, erőteljes és súlyos hangzású, melankólikus és dallamos death-doom anyag, aminek egyedi megszólalását az atmoszférikus metal, a prog-metal és a melodic death metal műfajok jellegzetes elemei teszik még különlegesebbé".

A Prosthetic Records jóvoltából megjelenő 'Echoes of Deep November' albumot erősen ajánlják a Man-Eating Tree, a Type O Negative, az Enshine, a Swallow The Sun, az Amorphis és a Dark Tranquillity rajongóinak egyaránt.

A Fires In The Distance közleménye így szól az 'Echoes of Deep November' album kapcsán: "Ez a lemez elsősorban azt az örökös küzdelmet foglalja tematikailag össze, amit az ember különféle mentális betegségekkel és súlyos depresszióval folytat. Általánosságban a dalok az ezen problémákkal kapcsolatos megpróbáltatások, érzelmi hullámvölgyek és belső viszályok megjelenését és legyőzhetetlenségét tükrözik".

Az 'Echoes of Deep November' melankólikus borítóját az a Caelan Stokkermans készítette, aki a múltban olyan bandáknak dolgoztt, mint például a Soreption, a Cattle Decapitation, a Misery Index vagy a Lorna Shore. Íme a mű és dallista:

01. The Climb
02. Elusive Light
03. The Lock and the Key
04. Reflections in the Ice
05. Chained to the Earth
06. Sundial

Az album egyes dalaiba a lenti lejátszón lehet belehallgatni. Szintén lentebb érhető el a 'The Climb' című szám hivatalos videoklipje és a 'The Lock And The Key' audiója, ízelítőképpen az előrendeléshez.

A Fires In The Distance felállása a következőképpen néz ki:

Kristian Grimaldi (60 Grit) - gitár, ének
Yegor Savonin (Archaic Decapitator) - gitár, billentyűk
Craig Breitsprecher (Archaic Decapitator, Xenosis, Formless) - basszusgitár, vokálok
Kyle Quintin (Archaic Decapitator, Katahdin) - dobok

A banda Facebook-oldala itt érhető el.


FIRES IN THE DISTANCE - dallamos death / doom metal Connecticut-ból; szeptemberben jelenik meg az 'Echoes of Deep November' című debüt-album
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás