Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [486. rész]


2020-02-26

Ma egy elfeledett és méltatlanul alulértékelt, de ugyanakkor stílus-alapító kanadai zenekarra emlékezünk vissza.

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 486. rész

INSECT - 'The Others'

Az Insect egy kanadai blackened deathcore banda volt, amit a világ első ilyen stílusú zenekaraként tartanak számon. Az Insect volt tehát a legelső banda, ami a black metal zenét deathcore-ral ötvözte.

A 2004-ben alakult, montréali banda 2006-ban jelentette meg bemutatkozó demóját, ami egy négy-számos, 'Lay the Blackness upon...' című anyag, mely limitált CD-n és digitálisan is megjelent.

Az Insect első és egyetlen hivatalos albuma, a 'Domesticated by (the) Disease' 2007. október 27-én jelent meg, a quebeci Caustic Rhythms kiadó jóvoltából. A nagylemezt a montréali Planet Stúdió falai között vették fel, és a new yorki West Side Music Stúdióban keverték véglegesre.

A bandának egyetlen hivatalos videoklipje jelent meg: ez a fentebb látható 'The Others'. Habár 2009-ben elindultak egy újabb album munkálatai, a második lemez végül sosem született meg...

Az Insect hivatalosan 2011-ben oszlott fel, miután a négyből három tag csatlakozott a Blight együtteshez, ahol színtiszta black metal zenét játszanak, metalcore / deathcore-elemektől mentesen.


Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás