Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

GÖDEN nevezetű banda viszi tovább a legendás WINTER együttes örökségét - itt az első dal és videoklip, a 'Twilight'!


2020-03-22

A Svart Records kötött lemezszerződést a Goden zenekarral, ami az egykori Winter együttes örökségét eleveníti fel.

A Göden a Winter zenekar "spirituális folytatása". Arról a Winter zenekarról van szó, amely az underground metal-színtér egyik legnagyobb legendája; melynek nevéhez a kultikus 'Into Darkness' (1990) album, valamint több legendás demó-kiadvány fűződik. A Winter reinkarnációja, a Göden a néhai banda alapítója, Stephen Flam ötlete nyomán jött létre. A Göden első albuma, a 'Beyond Darkness' ennek megfelelően egy "egzisztenciális kaland a múltba és a jövő felé". Az ismerős zenei témákkal, de ugyanakkor új hangzással ellátott Göden új ópusza "újra megnyitja azt az árnyék-világot, amit annak idején a Winter alkotott meg a hallgatók rémálmaiban".

A 'Beyond Darkness' sötét hangzása egy egyedülálló koncepció köré épül. Három főszereplő karakter története hallható ezen a lemezen - ők a banda tagjai, akik az alábbi karaktereket szimbolizálják: Stephen Flam a “Spacewinds”, vagyis az idő és a tér szerepében; Vas Kallas a “NXYTA (Az éjszaka úrnője)”; az énekes-billentyűs Tony Pinnisi pedig “Göden prófétája”, vagyis a sötétség szerepében tűnik fel. A 'Beyond Darkness' "a sötétség és a fény meséje; egy új zenei platform, ami a legendás Winter hangzását és koncepcióját viszi tovább.

A 'Beyond Darkness' album borítóját Eva Petric, egy szlovén származású multimédia-művész készítette, aki New Yorkban együtt dolgozott Stephen Flam-mal, hogy közösen megalkossák a fentebb vázolt történet illusztrációit, melyek a kiadvány LP / CD változatának szövegkönyvében kaptak helyet.

Stephen Flam a következőket közölte: "Remélem, mindenki élvezni fogja ezt a projektet. Hallgassátok szabad és nyitott elmével... A kaland elkezdődött, a sötétségen túl...".

A Göden 'Beyond Darkness' albumát 2020. május 8-án adja ki a Svart Records; 30 évvel a Winter legendás 'Into Darkness' lemezének megjelenése után.

A tracklista:
01. Glowing Red Sun
02. Manifestation I: Tolling Death Bells
03. Twilight
04. Manifestation II: A New Order
05. Cosmic Blood
06. Manifestation III: The Spawn of Malevolence
07. Komm Susser Tod
08. Genesis Rise
09. Manifestation IV: The Progeny of Goden
10. Dark Nebula
11. Manifestation V: The Epoch of Goden
12. I Am Immortal
13. Manifestation VI: The Beginning And The End
14. Ego Eimie Gy
15. Manifestation VII: Gaia Rejuvenated
16. Night
17. Manifestation VIII: A New Age
18. Thundering Silence
19. Winter

A 'Twilight' című szám hivatalos videoklipje alább megtekinthető:

Amellett, hogy a Svart Records kiadja a 'Beyond Darkness' albumot; az 'Into Darkness' és a Winter egyéb demó-lemezei is "ultimate" újrakiadást kapnak; méghozzá exkluzív, deluxe, dupla lemezes változatban - erről itt találhatók bővebb infók.

A Winter együttes New Yorkban alakult 1988-ban. Lassú, vontatott, mély és "nukleáris" doom zenét játszottak, némi death metal és crust-punk beütéssel (sokan a Hellhammer és az Amebix szerelemgyerekeként jellemezték a Winter muzsikáját). Az 'Into Darkness' album az elmúlt évtizedekben a death / doom metal műfaj egyik legalapvetőbb mesterművévé forrotta ki magát - az underground színtér számos metalbandája tartja ezt a lemezt kiindulási pontnak. Többek közt a Darkthrone-ból ismert Fenriz is nagy Winter-rajongóként ismert; de ezen az 'Into Darkness' lemezen mondhatni felnőtt egy egész "doom-generáció".


Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás