Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

MOLASSESS - teljes egészében közzétette debütáló albumát a The Devil's Blood zenészeivel felálló psych-rock banda


2020-10-15

A Season Of Mist igazolta le a holland, Molassess nevezetű pszichedelikus rockbandát, aminek első nagylemeze, a 'Through the Hollow' 2020. október 16-án jelenik meg.

A Molassess zenekar - amit a The Devil's Blood együttes négy tagja alapított - a 2019-es, holland Roadburn fesztiválon robbant be a köztudatba. Egyébként a zenekart a The Devil's Blood tehetséges énekesnője, Farida Lemouchi alapította 6 évvel ezelőtt, Oeds Beydals, Job van de Zande és Ron van Herpen, valamint Marcel van de Vondervoort (Astrosoniq), Bob Hogenelst (Birth Of Joy) és Matthijs Stronks (Donnerwetter) társaságában. A Molassess tulajdonképpen a The Devil's Blood utódjaként működik, de az új banda "nem építkezik az eltemetett múltra; annál inkább új szívfájdalmak, szükségszerű elhatározások és a düh újonnani felfedezése, ami megalapozza a banda dalainak hangzását". Farida azt követően hozta létre az új projektet, hogy öccse, a The Devil's Blood gitárosa, Selim Lemouchi 2014-ben elhunyt, miután szándékosan túladagolta magát. A The Devil's Blood tagjai azóta szétszéledtek olyan formációkban, mint a Death Alley, a Dool, a Gold, a Griftegard, az Urfaust és a Gg:ull - ezt a kört kívánja most teljessé tenni a Molassess együttes.

A Molassess első lemezszerződését a Season Of Mist kiadóval kötötte meg 2020 márciusában. A banda bemutatkozó nagylemeze 2020. október 16-án jelenik meg, 'Through the Hollow' címmel, az alább látható, Max Rovers által készített borítóval.

A tracklista:
01. Through the Hollow (11:06)
02. Get Out From Under (06:50)
03. Formless Hands (10:54)
04. Corpse of Mind (04:58)
05. The Maze of Stagnant Time (04:03)
06. I Am No Longer (06:21)
07. Death Is (04:54)
08. Tunnel (05:21)
09. The Devil Lives (10:33)

Az albumot itt lehet előrendelni különféle változatban.

A banda közleménye így szól: "Türelmetlenül vártuk már, hogy végre megoszthassuk veletek lejtmeneti kalandozásaink első megtestesülését. Miután megtörtént első és eddigi egyetlen performanszunk, úgy döntöttünk, egy pillanatra sem állunk le; még tovább ásunk - ennek eredményeképpen pedig most eljutottunk egy izgalmas mérföldkőhöz: elkészült a ‘Through the Hollow’ című albumunk, amely büszkén viszi tovább a múlt, a jelen és a jövő magvait; emellett pedig felvázol egy teljesen új szónikus tájképet, amit Molassess-nak hívnak. Rettentően várjuk már, hogy tudomásotokra hozzuk, mit is takar mindez. Tartsátok nyitva a szemeteket és a füleiteket!".

Az első ízelítők a nagylemezhez, lentebb hallgatható meg, a 11 perces címadó szám formájában. "Ez a dal volt az első, ami megszületett szónikus örvényünk közepette. Az ismeretlen, egyben pedig a nyilvánvaló irányába kalandozunk. Egy különleges történetet mesélünk el...".

Később megjelent a 'Death Is' című szám hivatalos videoklipje, amiben "S. De Jager vizuális varázslata" látható. Íme a premier:

Frissen napvilágot látott a 'The Devil Lives' című szám hivatalos videója is:

Egy nappal a megjelenés előtt pedig közzétették a teljes albumot:

Alább pedig teljes egészében meghallgatható a tavaly áprilisban megjelent, 'Mourning Haze / Drops of Sunlight' című EP:

A The Devil's Blood egy holland okkult-rock banda volt, amire a legnagyobb hatást a Black Sabbath, a Coven és a Black Widow gyakorolta, de zenéjüket nagy mértékben meghatározta a '70-es évekbeli klasszikus prog-rock stílus is. Ennek ellenére a banda a svéd black metalista Watain zenekar egyik korai dalának címéről kapta nevét (lévén a tagok megszállott hívei voltak a sátánista spiritualizmusnak).

A bandát Selim "SL" Lemouchi gitáros és lánytestvére, Farida "F". The Mouth alapította. Tulajdonképpen ők ketten alkották a banda hivatalos felállását.

Első lemezük 2009 szeptemberében jelent meg, 'The Time of No Time Evermore' címmel, a VÁN Records jóvoltából. Rá két évre ugyanennél a kiadónál (Észak-Amerikában a Metal Blade-nél) jelent meg a 'The Thousandfold Epicentre' album. Ez utóbbi promóciója keretében - holland session-zenészek közreműködésében - részt vettek a Decibel magazin éves turnéján (két szélsőségesebb stílusú banda, a Behemoth és a Watain társaságában). A kötúr közben, a texasi San Antonio-ban történt egy kis incidens, amivel a banda címlapokra került világszerte: a turnébuszuk sofőrje ugyanis lelépett a zenészek pénzével; ők pedig ott maradtak az országút szélén, és végül a turné-menedzser fuvarozta tovább őket. A körút tehát ennek ellenére is folytatódott...

2013 januárjában bejelentették, hogy a The Devil's Blood "nem létezik többé" - ettől függetlenül február elején kiadták harmadik, egyben utolsó nagylemezüket, 'III: Tabula Rasa or Death and the Seven Pillars' címmel; plusz egy akusztikus EP-t ('66:2') és egy koncert DVD-t.

A frontember Selim 2014 márciusában, 33 éves korában öngyilkosságot követett el. Ennek egyik valószínűsíthető oka az volt, hogy a sátánista vallás egyfajta szimbolikus jelentést tulajdonít a 33-as számnak. A gitáros egyik utolsó interjújában azt mondta: "Kreativitásom egy hajtóereje mindig is Sátán volt"...


MOLASSESS - teljes egészében közzétette debütáló albumát a The Devil's Blood zenészeivel felálló psych-rock banda
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás