Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [488. rész]


2020-03-04

Ma egy újdonsággal készültünk, aminek refrénje garantáltan nem fog kimenni a fejedből!

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 488. rész

AETHER REALM - 'Goodbye'

Az észak-karolinai Greenville-ből származó Aether Realm együttes egy dallamos death / folk metal banda, ami 2010-ben alakult. Mindeddig egy EP-jük több kislemezük és két nagylemezük jelent meg - a harmadik teljes értékű stúdióalbum 'Redneck Vikings from Hell' címmel jelenik meg 2020. május elsején, a Napalm Records jóvoltából.

A 2010-ben alakult Aether Realm sajátos metalzenei stílusban utazik: a melo-death muzsikát ötvözik népzenei himnuszokkal, dalbetétekkel. A Greenville-i kvartettet már a világ minden táján ismerik a metal-színtéren, köszönhetően egyedülálló dalszerzői és performansz-stílusuknak, mely legintenzívebben utóbbi, 'Tarot' című stúdióalbumukon mutatkozik meg, ami már most örökös klasszikusként tartanak számon a rajongók és a kritikusok.

Az Aether Realm zenekart 2018 novemberében a neves Napalm Records kiadó igazolta le. A banda már ekkor nekilátott következő stúdióalbuma munkálatainak, melyek mostanra értek véget. A végeredmény egy "elképesztő death / thrash / neo-klasszikus shred-metal hullámvasút" lett, ami a 'Redneck Vikings from Hell' címet viseli.

Amellett, hogy a 'Redneck Vikings from Hell' bebetonozza az Aether Realm pozícióját, az új lemez egyben megkérdőjelezi a hallgatók előtt: valójában mit is művelnek ezek a srácok?! Az album minden egyes dala nagyban különbözik a másiktól: amellett, hogy felelevenedik a banda southern-rockos gyökere (például a banjo-központú, epikus, folk metal-hatású címadó dalban), a 'Goodbye' című single-dal egy vérbeli sláger-thrash nóta; a 'Hunger' egy erővel teli himnusz; a 'Slave To The Riff' egy brutális szimfónikus tétel; a 'Craft And The Creator' című záró-nóta pedig egy túlvilági hangzású, technikás témákkal és libabőrt okozó zenei megoldásokkal teli kompozíció. Összességében az albumot több kolosszális nagyzenekari elem köti össze, új szintre emelvén ezzel az Aether Realm hangzását.

A frontember Vincent "Jake" Jones így nyilatkozott: "Nem az volt a célunk, hogy megalkossuk a 'Tarot' második részét; de nyilván nem azért, mert ne szeretnénk azt az albumot... Azóta ugyanis, hogy előálltam a címadó dal refrénjével, nem tudom azt kiverni a fejemből. Innentől fogva az volt a szándékunk, hogy rövid, lényegretörő és változatos dalokat kreáljunk. Amellett, hogy zeneileg változatos ez a lemez, a dalszövegek is rengeteg témát ölelnek fel; de a központi kérdés az, kik is vagyunk valójában... Én csak a magunk nevében beszélhetek: mi négy észak-karolinai srác vagyunk, akik szeretik az epikus, bombasztikus metalzenét, és akiket senki és semmi nem állíthat meg".

Az első single-dal videoklipjét a 'Goodbye' című számhoz forgatták. E dal kapcsán Jones elmondta: "Nehéz elhagyni azokat, akiket szeretünk, akikhez közel állunk. Addig halogatjuk a dolgot, amíg csak lehet, és addig ígérgetünk, amíg bele nem rokkanunk: "Talán ezúttal meg tudunk változni; talán ezután jól alakul majd minden"... Néha azonban tudni kell búcsút inteni...".

Az Aether Realm felállását Donny Burbage gitáros, Vincent Jones basszusgitáros-énekes, Tyler Gresham dobos és Heinrich Arnold gitáros-vokalista alkotja.

A banda 2020. április 22-én indul észak-amerikai turnéra, a Paladin zenekar társaságában.

Bővebb infók, hírek a bandáról: www.facebook.com/AetherRealm

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás