Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [489. rész]


2020-03-07

Vérbeli thrash metal innen, a szomszédből!

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 489. rész

VORTEX - 'Thrash Metal Holocaust'

A Vortex egy 2007 és 2014 között működött, horvát thrash metal banda volt, ami Eszék városában alakult meg, két másik helyi thrash banda, a Defiler és az Addiction To Chaos egyesülésével.


"Annak ellenére, hogy bandánk egyesülése jóval hamarabb megtörtént, a valódi megalakulás éve a 2007-es volt. Zenekarunk tulajdonképpen két helyi thrash banda, a Defiler és az Addiction To Chaos egyesülésével jött létre. E két banda tagjainak közös szenvedélye a zene és az italozás - ez kötötte össze a Vortex viszonylag hosszú életű felállását is. 2009-ben csatlakozott a csapathoz Hrvoje Fury énekes; rajta kívül pedig a következő tagok alkották a bandát: Igor Šop és Dalibor Matijević Soto gitárosok, Igor Perkušić Perka dobso és Ivan Lizačić Liza basszusgitáros-vokalista. Ugyanebben az évben vonultunk stúdióba, hogy felvegyük első demó-albumunkat, amit 'Thrash Is Alive' címmel láttunk el. Ezzel egyidőben aktívan készültünk a turnézásra is. 2012-ben két bandatag - Soto és Perka - kilépett a bandából; helyükre pedig a helyi thrash metalista Beastial Aggression zenekar két zenésze, Vedran Mihaljević Veka gitáros és Andrej Paulus dobos érkezett. Ezzel a megújult, erős felállással vonultunk ismét stúdióba 2012 júniusában, hogy felvegyük a 'We Kill the Angels' című EP-t..." - olvasható a Vortex biográfiájában.

A 'We Kill the Angels' EP azonban végül nem született meg. 2014. június elesején ugyanis megjelent egy közlemény a Vortex Facebook-oldalán, miszerint véglegesen feloszlott a banda.

"THRASH IS ALIVE!!!!" - ez volt a végszó.

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás