Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [490. rész]


2020-03-11

Sötét és könyörtelen extrém metal Dániából!

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 490. rész

BY THE PATIENT - 'Ruled By The Dead'

A By The Patient egy 2006-ban alakult és 2015-ben feloszlott, dán death / black / thrash metal banda volt. A koppenhágai zenekar egy megszokottól teljesen eltérő megközelítéssel állt hozzá a skandináv metalzenéhez. A kvartett kemény és brutális megszólalása különféle műfaji sajátosságokon alapult, de ugyanakkor mellőzött mindennemű konvenciót.

A By The Patient működése során olyan zenekarok előtt állt színpadra, mint a Kvelertak, az Entombed A.D., a Toxic Holocaust és az Aborted, illetve olyan világhírű fesztiválokon mutatta be zenéjét, mint a Copenhell, a Wacken vagy a Roskilde.

A csapat sokrétű dalszerzői munkája elsősorban a fogós szólamokban, a masszív groove-okban és a váltakozó hangulatú dalszerkezetekben mutatkozott meg; lévén zenéjük eleve a meg nem alkuvás, a dallamok és az intezitás tökéletes hangsúlyát adta vissza. A By The Patient mindhárom (2010 - 'Servants', 2012 - 'Premonitions', 2015 - 'Gehenna') stúdióalbumán - attól függetlenül, hogy sokan az Amon Amarth-hoz és a Behemoth-hoz hasonlítják őket - a skandináv death metal egy meglehetősen egyedi előadásmódjával operált a banda..


A By The Patient 2015 októberében oszlott fel, az alábbi közlemény közzétételével:
"
A páciens halott!
10 évnyi kemény munka és szórakozás után úgy döntöttünk, feloszlunk.
Fasza időket éltünk meg, és rendkívül büszkék vagyunk mindarra, amit véghezvittünk és elértünk.
3 albumunk és 2 EP-nk jelent meg; felléptünk a Roskilde és a Wacken fesztiválokon, valamint számtalan koncertet adtunk Európa-szerte.
Köszönjük mindannyiótoknak a támogatást - különösképpen azoknak az embereknek, akik eljöttek a koncertjeinkre, és megvették a cuccainkat. Remek volt ez az egész, de most eljött a továbblépés ideje.
A tavalyi évben szerződést kötöttünk a Lifeforce-szal, később pedig kiadtuk azt a 'Gehenna' albumot, amire elmondhatatlanul büszkék vagyunk. Ugyanakkor úgy érezzük, a 'Gehenna' egy tökéletes kiadvány a befejezésre... Ennyi tellett tőlünk, úgyhogy most izgatottan állunk elébe a jövőbeni kalandoknak, lehetőségeknek.
Köszönet Nektek ezért a 10 nagyszerű esztendőért, és a szép emlékekért!
".

A By The Patient utolsó két koncertjét Aarhus-ban és Koppenhágában rendezte meg, 2015. november 27-én és 28-án.

Ezt követően a banda négy tagja (Simon és Theis gitárosok, valamint a dobos Adam és a basszusgitáros Troels) megalapította az Orm zenekart, ami a By The Patient-től eltérően epikus / dallamos black metal zenében utazik. Az Orm eddig két nagylemezt adott ki; 2020 februárjában pedig megjelent legújabb EP-jük, a 25 perces 'Mit Blod'.

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás