Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [491. rész]


2020-03-14

Ma az americana stílusú egyik elsőszámú jelenkori képvilselőjétől hallgatunk meg egy jó hangulatú nótát.

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 491. rész

THE DEVIL MAKES THREE - 'Ten Feet Tall'

A The Devil Makes Three egy americana stílusú zenekar, ami a kaliforniai Santa Cruz-ból származik. Az együttes zenéjében a bluegrass, az old time, a country, a folk, a blues, a jazz és a ragtime stílusok egyaránt felfedezhetők. A zenekar alap-felállását Pete Bernhard gitáros, Lucia Turino upright-basszus és Cooper McBean gitáros / bendzsó-játékos alkotja.

A The Devil Makes Three együttes mindeddig hat nagylemezt adott ki. Az első 2002-ben, a második pedig 2004-ben jelent meg - ez utóbbi a 'Longjohns, Boots, and a Belt' címet viseli. 2006 áprilisában a kaliforniai Felton-ban a zenekar két koncertet is rögzített, melyek később az 'A Little Bit Faster and a Little Bit Worse' című live-album formájában jelentek meg. Ezt követően kötötték meg első lemezszerződésüket; mégpedig a los aneglesi Milan Records-szal, mely kiadó elsősorban filmzenékre és soundtrack-albumokra specializálódott. A Milan első körben újra kiadta a banda debütáló, 'The Devil Makes Three' című albumát. Ezt követte egy vadonatúj sorlemez 2009-ben: a 'Do Wrong Right'.

Bernhard mindemellett 2006-ban kiadott egy önálló albumot is, 'Things I Left Behind' címen, majd 2009-ben megjelent második szólólemeze, a 'Straight Line' - mindkettő a fentebb említett Milan Records gondozásában.

McBean és Bernhard egyébként a Vermont állambeli Brattleboro-ból származnak, ahol gyerekkorukban is együtt nőttek fel. Ekkor ismerkedtek meg a szintén Vermont-ban nevelkedett (de New Hampshire-ben született), Turino-val. Miután a három barát elvégezte a középiskolát, útjaik átmenetileg szétszéledtek, de Bernhard és McBean később újra összefutott Olympia városában. A páros később Santa Cruz-ban vette újra fel a kapcsolatot Turino-val - ezután alakult meg a The Devil Makes Three. A három zenész - korábbi pályafutásuk során - különféle punkcsapatokban játszott.

2010 környékén Bernhard és Turino visszaköltözött Brattleboro-ba, míg McBean Kaliforniában maradt, majd később a texasi Austin-ban telepedett le. Annak ellenére, hogy a három muzsikus jelenleg nem ugyanabban a városban él, a zenekar mindmáig aktívan turnézik és stúdiózik. 2010 augusztusában például a San Francisco-i Outside Lands Music and Arts Fesztiválon léptek fel, de emellett többször is színpadra álltak az évente megrendezésre kerülő (szintén San Francisco-i) Hardly Strictly Bluegrass Fesztiválon is.

2018. június 4-én bejelentették legújabb stúdiólemezüket, ami a 'Chains Are Broken' címet viseli. A Ted Hutt producerrel készült album 2018. augusztus 24-én jelent végül meg, a New West Records gondozásában. Az aktuális albumról két single-dal - 'Paint My Face', 'Bad Idea' - látott napvilágot felvezetőképpen.

Annak ellenére, hogy egy közel 20 éves, meglehetősen sikeres zenekarról van szó, a The Devil Makes Three mindeddig egyetlen hivatalos videoklipet adott ki: a 'Stranger' dal kisfilmjét 2013-ban forgatták, Malia James rendező közreműködésében.

Bővebb infók, hírek: thedevilmakesthree.com

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás