Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [493. rész]


2020-03-21

A kutya, ami senkinek nem kellett...

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 493. rész

NIGHTSTALKER - 'The Dog That No-one Wanted'

A Nightstalker egy görög stoner rock / metal banda. Az 1989 óta létező Nightstalker zenekar kultikus státusszal bír immáron hosszú ideje. Fennállásuk három évtizede során számtalan pszichedelikus koncertet adtak és több intenzív albumot is piacra dobtak, sajátos, "high-energy biker-boogie-punk-psych rock" stílusuk jegyében. A frontember Argy által vezetett banda hangzása a jellegzetes és erőteljes vokálokra, valamint Andreas Lagios (ex-Rotting Christ) basszusgitáros, Tolis Motsios gitáros és Dinos Roulos dobos dinamikus és hatékony összjátékán alapszik.

A banda dalai a kezdetekben főként különféle válogatás-albumokon szerepeltek (pl. 'Toxic Babes In A Rock 'n Roll Land', 'Divin'', stb.), de 1994-ben megjelent az első EP-jük, a 'SideFX', 1996-ban pedig debütáló nagylemezük, a 'Use', melyekkel világszerte is ismertté váltak. Ezután következett a 'The Ritual' EP (2000), majd a 2004-es nagylemez, a 'Just a Burn' (2004). Ez volt az utolsó album, amin Argy dobolt; egyben ezzel a lemezzel nőtt meg igazán a banda globális rajongótábora, és ezzel alapozták meg karrierjük legsikeresebb kiadványát, a 2009-es 'Superfreak' nagylemezt, amit az amerikai MeteorCity kiadó dobott piacra. Következő, hatodik sorlemezük, a 'Dead Rock Commandos' 2012 szeptemberében látott napvilágot. Ezután, 2015-ben megjelent egy DVD-n, amin a banda 2014-es, 25. évfordulós, athéni koncertjének felvétele látható (ezt a korongot a görög Metal Hammer magazin mellékleteként vásárolhatták meg a rajongók). A Nightstalker következő teljes értékű stúdióalbuma, az 'As Above, So Below' 2016 októberében került forgalomba, az Oak Island Records gondozásában. Szintén 2016-ban jelent meg egy tribute-album ('Children of the Grave'), amit a Nightstalker tiszteletére állítottak össze olyan zenekarok, mint a Tonia, a Heritage és a Demolition Train.

A csapat legújabb nyolcadik stúdióalbuma, a 'Great Hallucinations' - ami a 2016-os 'As Above, So Below' folytatása - 2019. október 4-én látott napvilágot.

Bővebb infók, friss hírek: www.nightstalkerband.com

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás